Més futbol

Un Fermín estel·lar porta Espanya a les semifinals dels Jocs Olímpics (0-3)

Una actuació brillant amb un doblet de grans gols del jugador del Barça ha permès a l’equip de Santi Denia derrotar al Japó i tenir molt a prop la medalla

Espanya és equip de semifinals dels Jocs Olímpics de París. I ho és, en gran part, gràcies a Fermín López. El jugador del Barça ha sigut l’MVP del partit de quarts de final davant el Japó que ha vençut per 0 a 3 la selecció espanyola, amb doblet de l’andalús i també una diana del davanter del Girona Abel Ruiz.

Ha dominat amb claredat Espanya durant els primers minuts. Possessió, ritme i pressió asfixiant per contenir als japonesos i tancar-los al seu camp. Precisament, en una recuperació a camp contrari de Barrios ha arribat el gol. Li ha caigut la pilota a Fermín López a la frontal de l’àrea i ha deixat anar una fuetada excepcional amb la cama esquerra que no ha pogut aturar Kokubo.

Ha millorat el Japó amb el pas dels minuts. El talent dels seus futbolistes ha començat a aparèixer per posar a prova la zona defensiva espanyola, amb Èric García i Cubarsí com a centrals. Poc abans del descans Hosoya havia empatat el partit amb un bon gol a la mitja volta, davant d’un Cubarsí poc contundent. Però el VAR l’ha acabat anul·lant per un fora de joc molt ajustat.

Fermín ho ha tornat a intentar des de la frontal després del pas per vestidors, però el porter nipó ha posat una bona mà. Ha sigut clarament el més actiu dels primers compassos de la segona meitat. El jugador format a La Masia ha deixat grans gestos tècnics i una brillant passada a Baena que no ha finalitzat bé.

El guió del primer temps s’ha repetit. El segon gol espanyol no ha arribat i els asiàtics han anat a més. Però ha tornat a aparèixer Fermín. Imparable. Ha controlat una pilota amb el pit a la frontal de l’àrea per treure una altra canonada, sense deixar-la caure, i sentenciar pràcticament el partit. Una actuació estel·lar. Pressió sense pilota, joc interior, recepcions, conduccions, girs, últimes passades i un colpeig increïble. Tot en un jugador que està quallant una primera temporada incontestable a l’elit i la vol tancar amb l’or en aquests Jocs Olímpics.

Abel Ruiz, davanter del Girona, ha aconseguit el tercer i definitiu gol en una segona jugada després d’un servei de cantonada. El següent repte per la selecció de Santi Denia seràsuperar el Marroc a les semifinals. Es trobaran dues de les grans candidates en un partit que es jugarà el pròxim dilluns a les 18h. Els africans van guanyar 4 a 0 als Estats Units als quarts de final amb futbolistes com Achraf, Rahimi o els exblaugranes Ilias i Abde en un gran moment.