2a divisió A

Montilivi, només per al Girona

El Girona denega la petició del Llagostera de compartir l'estadi “seguint criteris logístics, organitzatius i socials”

Les relacions entre els clubs s'han anat complicant fins a la ruptura, i ara el Llagostera ha d'activar Palamós com a primera alternativa

Una setmana clavada després que tant el Girona com el Llagostera anunciessin l'acord per compartir estadi, hi va haver el cop de porta definitiu que deixa el conjunt blaugrana sense possibilitat d'establir el centre d'operacions a Montilivi en l'estrena a segona A. L'Ajuntament va fer el primer pas, en suspendre els acords presos divendres passat, i el Girona va dictar sentència, en considerar ahir “impossible” l'ús compartit de l'estadi. El Llagostera, per tant, s'ha d'espavilar a accelerar l'acord per trobar camp, amb el Nou Municipal de Palamós com a escenari més viable.

El Girona tenia la paraula des que, dijous a la tarda, l'Ajuntament va instar els dos clubs –el Llagostera ho tenia claríssim– a ratificar el seu compromís per escrit. El club de Montilivi va convocar ahir al migdia una reunió extraordinària del consell d'administració, reduït a cinc membres –Francesc Rebled, Patxi Otamendi, Salvador Capdevila, Daniel Sambola i Olga Melekhova, en nom d'UE Girona SL– arran de la dimissió de cinc consellers. No hi va haver la unanimitat reclamada pel consistori, i del consell en va sortir la negativa, tenint en compte “criteris logístics, organitzatius i socials”. “A part que l'Ajuntament havia acordat la suspensió dels primers acords, la cosa s'estava complicant. S'havien de tancar molts detalls, i aquests eren molt importants”, va comentar Francesc Rebled, que en un temps molt breu ha perdut tres consellers del seu entorn i el director esportiu de plena confiança i amistat, i que havia manifestat la predisposició a rebre el Llagostera. “La voluntat inicial era aquesta, però hi ha hagut circumstàncies que ho han impedit. Al final, hem de prendre una decisió pensant en el bé del Girona”, va dir el president.

El pas fet ahir pel consell d'administració del Girona tanca el cas. L'Ajuntament havia tornat a citar els dos clubs afectats dilluns, amb els deures fets sobre el compromís per escrit, però com que el Girona ja ha donat el cop de porta, la reunió queda anul·lada. El Girona, en canvi, va mantenir la trobada d'ahir amb representants de l'empresa Royalverd respecte a la gespa.

REBLED

“Hi havia voluntat inicial, però s'han complicat les coses i hem de pensar en el bé del Girona”

EL PAS DEL GIRONA

El consell, reduït a cinc membres, no va veure gens clar la cohabitació a les instal·lacions

CAS TANCAT

La decisió anul·la la reunió de dilluns a l'ajuntament, que havia suspès els acords

El projecte del futbol de base, en risc

La negativa per compartir Montilivi no és l'única plantofada que ha rebut el Llagostera del Girona en les últimes hores. Aviat se n'espera una altra, que serà l'esparracada del conveni de col·laboració entre els dos clubs en el futbol de base. A dalt de tot de l'organigrama hi havia Oriol Alsina i Gerard Escoda, que ja no són a Montilivi. I tot i que Rebled va qualificar en el seu dia que el projecte ideat per Alsina era “una estratègia de club”, cau pel seu propi pes que el Girona tindrà el seu futbol de base i el Llagostera, el seu. I cap vinculació pel mig. De fet, Quique Cárcel ja va dir que en aquest aspecte ell buscarà “el bé del Girona”.

I l'amistós programat?

Arran de la negativa, el Llagostera només jugarà a Montilivi quan visiti el Girona en la lliga. Aquest partit està garantit. N'hi hauria d'haver un altre, però caldrà veure si s'arriba a disputar. És l'amistós que van anunciar Francesc Rebled i Oriol Alsina dimarts, en el comiat del maresmenc. Alsina va explicar que el Girona no li havia posat cap trava per a la rescissió, i que havien pactat la disputa d'un amistós la penúltima setmana abans de començar la lliga. Els fets que s'han anat encadenant podrien fer perillar el partit.

Exploren un acord amb Royalverd

Malgrat que la reunió del consell d'administració del Girona va ser al migdia, es va fer la trobada de la tarda amb tècnics de Royalverd per avaluar l'estat de la gespa de Montilivi i analitzar quina actuació s'hi podria fer. El Girona té clar que el terreny de joc no presenta gaire bon estat –es complica especialment durant l'hivern– però també assumeix que, econòmicament, no pot fer front a cap obra. És en aquesta línia que planteja a l'empresa Royalverd la possibilitat de finançar l'actuació que fos necessària mitjançant acords d'intercanvi. “Sabem que la gespa té un problema, i volem saber què costaria solucionar-lo. Però també tenim clar que no tenim disponibilitat econòmica”, va comentar Francesc Rebled.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)