2a divisió FEF

El Reus, a la segona ronda

Copa. L'equip roig-i-negre va eliminar l'Ascó, que va vendre cara la seva pell i que va tenir l'empat a tocar després de l'1-0, d'Ángel (62'). Jaume va sentenciar amb els verds fosos (89')

El Reus serà en la segona eliminatòria de la copa després d'eliminar l'Ascó, que va fer suar els roig-i-negres malgrat la categoria de diferència. Després del gol d'Ángel Martínez, en un córner (62'), els visitants van tenir dues ocasions clares per empatar, però els va faltar l'encert que, abans del final, va tenir Jaume Delgado (89') per sentenciar. Per accedir a la tercera eliminatòria, el Reus haurà de guanyar la setmana que ve al camp de l'Arandina, que va derrotar el Condal asturià en una gran pròrroga (1-4).

Com era de preveure, el Reus va controlar el ritme del joc des de l'inici, però de seguida es va veure que l'Ascó vendria cara la seva pell. Ben replegat, amb bones cobertures, l'equip de Miguel Rubio deixava pocs espais, però no ho fiava tot al treball defensiu, ja que no renunciava als contraatacs i a portar perill en accions a pilota aturada. El Reus era pacient buscant el forat a l'àrea dels verds. Va estar a punt de trobar-lo Edgar Hernández, que va veure com Sergi Fuertes desviava la seva bona rematada de cap (23'). No li era fàcil al Reus crear futbol ofensiu –el camp, pesat, no hi ajudava–, però si més no va acabar la primera part amb la pilota sovintejant l'àrea visitant.

Un xut centrat amb què Álex Colorado va completar un atac llarg del Reus i una acció de contraatac amb el visitant Ivan Montané demostraven que, en la segona part, el panorama no variava. Ricardo, tot seguit, va rematar desviat per poc una centrada de Fernando (52'). El Reus portava la iniciativa, però havia d'estar alerta al darrere i sabia que el pas dels minuts sense gols donaria aire a l'Ascó. L'equip roig-i-negre, però, va trobar la clau de la defensa visitant en un córner, en què Ángel va pentinar la pilota al segon pal i la va fer arribar al fons de la xarxa, avançant-se a Sergi Fuertes (62'). Just després del gol, l'Ascó va tenir una oportunitat d'or per empatar, però Genís, massa lent, no va saber aprofitar el fet de quedar sol davant Edgar Badia. El Reus potser es pensava que el gol li donaria pausa, però no es treia de sobre l'amenaça de l'Ascó. Edgar Badia, tot reflexos, es va lluir davant la rematada, a boca de canó, de Virgili després d'una acció gran per l'esquerra de Genís (76'). L'entrada de Rafa García per Edgar va servir al Reus per tornar a controlar el partit davant un rival que havia tingut la seva oportunitat d'igualar l'eliminatòria i que va arribar fos als últims minuts. A més, va rebre l'estocada final amb el gol de Jaume (89').

REUS: Edgar Badia, Cassama, Olmo, Ángel, Migue Marín, Jaume Delgado, Álex Colorado, Ricardo (Óscar Rico, 60'), Oribe (Fran Carbia, 68'), Fernando i Edgar Hernández (Rafa García, 74'). ASCÓ: Sergi Fuertes, Joel Coch, De Nova, José Ramón (Socías, 46'), Argilaga, Artur Gòdia, Miki Massana, Ivan Montané (Virgili, 55'), Cristino, Genís Soldevila i Víctor Bertomeu (Gerard Roigé, 70'). GOLS: 1-0 (62') Ángel. 2-0 (89') Jaume Delgado. ÀRBITRE: Lax Franco. T.G.: Ricardo i Ángel; Miki Massana, Víctor Bertomeu i Gerard Roigé. PÚBLIC: Uns 700 espectadors.