Reus

Sense aturador al precipici

Reus. Oliver admet que no té “la solució financera”, però reitera que hi treballa i assegura que l’equip continuarà competint. Culpa les denúncies dels jugadors de l’agreujament de la crisi

Si algú esperava que Joan Oliver es tragués ahir un as de la màniga, que donés alguna esperança per aturar el camí del Reus cap al precipici, es va equivocar. El màxim accionista, en una llarga compareixença davant la premsa, la primera des de l’agudització de la crisi, va admetre que no té cap operació de venda del club tancada, tal com havia assegurat dies enrere a la plantilla. “Ara no tinc la solució financera”, va afirmar Oliver, que reitera que té negociacions obertes i que treballa per assegurar la supervivència del club, però no va amagar que la situació és molt complicada: “Hi ha possibilitats, però cap certesa.” Amb els deutes i els impagaments, el descens administratiu i la desaparició del club són amenaces molt reals.

De fet, va explicar que els diners per pagar els primers onze jugadors que van denunciar el club van sortir de la seva butxaca i de la de gent propera, i va reconèixer que no pot garantir la resta de pagaments, és a dir, als treballadors i tècnics del club, que van cap al quart mes sense cobrar, i als dos jugadors, Querol i Olmo, que ahir van iniciar el procés de denúncia i als quals ha de pagar abans del 8 de gener per impedir que quedin lliures, tal com ja ha passat amb Badia, Vítor, Carbia, Villanueva i Shaq, amb els quals ha fet tard.

Precisament, les denúncies presentades pels jugadors seguint el procediment que preveu el conveni col·lectiu han agreujat, segons Oliver, la crisi. “Se’ls va oferir la possibilitat de cobrar a través de la Lliga, amb els diners que dipositem els clubs com a garantia per a casos com aquest. Van decidir, però, fer les denúncies, i ara ens trobem en un escenari que no és el que el club havia triat”, va explicar Oliver, segons el qual si en aquell moment haguessin acceptat els diners el club hauria facilitat la sortida als que ho haguessin demanat. Ara, en canvi, el dirigent es remet als contractes en vigor i a no deixar marxar futbolistes si això compromet el futur de l’equip.

Oliver s’ha sentit dir sovint, també ahir entre la gent que l’esperava a l’estadi per escridassar-lo, l’expressió “ven i fot el camp”. Va assegurar que hi està d’acord al cent per cent, però que vol seguir l’ordre. Treballa per vendre el club –està disposat a regalar les seves accions a qui assumeixi el deute de cinc milions d’euros– i després, diu, no tindrà cap interès a mantenir-s’hi.

L’equip i la competició

Joan Oliver va reiterar que la continuïtat de l’equip en la lliga està garantida –a diferència, afirma, del moment de les primeres denúncies, que haurien pogut deixar la plantilla amb menys de set jugadors–, que disposa dels dotze inscrits –espera pagar Olmo i Querol a temps– i que poden omplir les fitxes buides amb gent del filial –a més dels habituals Alfred, Enri i Pereira, caldria afegir el porter Chechu Grana–, i que, sobretot si arriba la solució financera –amb recorregut mentre hi hagi el mercat d’hivern obert, va recordar–, podria afegir-hi encara algun reforç, com ara negociar amb la Lliga la inscripció de Yoda i Cuenca, dos dels que es van quedar sense fitxa a l’agost per l’afer del límit salarial.

LES EXPLICACIONS DE JOAN OLIVER

Estic d’acord amb l’expressió «ven i fot el camp», però l’ordre és clau. Treballo per resoldre-ho. Ara, però, no tinc la solució financera
[La sortida d’Edgar, Fran i Vítor] em dol i tinc ganes de plorar, però m’ho menjo, com els crits, ja que tinc l’obligació de lluitar fins al final
La denúncia dels jugadors no era procedent. Agreuja la crisi i fa més difícil trobar recursos financers i mantenir vius l’equip i el club
Els diners per a les nòmines pagades surten de fons personals. No puc garantir quan es faran els altres pagaments

Escridassat per aficionats indignats

Al voltant d’un centenar d’aficionats roig-i-negres van esperar l’arribada de Joan Oliver a l’estadi municipal per escridassar-lo i criticar-li la mala gestió. Al voltant de les 12 del migdia, el màxim accionista va arribar amb el seu cotxe, enmig de crits i insults i amb la presència de mossos d’esquadra i policies locals. En el seu camí cap a les oficines, fins i tot es va llançar un ou. Després d’una hora i mitja de compareixença de premsa, i de mitja hora de reunió amb alguns treballadors –que van sortir de la trobada amb cares llargues–, encara l’esperaven alguns aficionats, que van dificultar la seva sortida amb cotxe. A l’exterior de l’estadi hi havia des del matí pintades contra Oliver i el futbol modern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)