Territorial

Un ascens ‘express’ per guanyar temps

1a catalana. En tan sols cinc mesos, el ‘nou’ Andorra s’ha plantat a tercera després d’una remuntada brillant

L’aparició de Gerard Piqué i la seva empresa va sacsejar el grup 2 de primera catalana i l’Andorra, que aleshores flirtejava amb la zona baixa, es va convertir gairebé de la nit al dia en l’equip a batre i en un dels candidats a l’ascens tot i trobar-se a 14 punts del lideratge i a 11 de la promoció d’ascens. “Des del primer dia vam contemplar l’ascens i fèiem càlculs, però sabíem que havíem de tenir sort i fer-ho molt bé. Si pujàvem guanyaríem un any, però tampoc passava res si no ho aconseguíem”, assumeix el davanter Ernest Forgas que, a inicis d’any va canviar el Reus B pel conjunt tricolor i s’ha convertit en un dels principals actius de l’ascens amb 15 dianes.

I és que després d’encadenar una volta i un partit sense perdre –i només cedint quatre empats–, l’Andorra va culminar diumenge la remuntada per aconseguir el títol de lliga i un ascens que impulsa encara més un projecte que el central del Barça ja ha dit que té com a objectiu final sentir sonar l’himne de la Champions al país pirinenc. Tot i l’espectacularitat de la ratxa, però, els inicis no van ser gens senzills i el nou Andorra, totalment renovat amb l’arribada de l’exblaugrana Gabri com a tècnic i una desena de jugadors entre el desembre i el gener, va ensopegar en el seu primer partit i va veure com les primeres posicions s’allunyaven una mica més en l’inici de la segona volta. “No va ser fàcil: no és que canviés algun company, és que el tècnic era nou i gairebé tota la plantilla també. Vam necessitar un temps d’adaptació”, afegeix Forgas, que confessa que, després de la derrota el dia en què debutaven el gruix de les incorporacions –el 5 de gener, al camp de l’Almacelles en un duel ajornat– i d’un parell d’empats a domicili, ho van veure negre. “Anàvem a mitja taula i érem l’equip a batre. Venia molta gent a veure’ns i pels rivals era un partit especial, tenien una motivació extra per vèncer l’equip de Piqué.”.

Però els dubtes aviat van quedar resolts i un cop l’equip va agafar la velocitat de creuer, la qualitat de la plantilla va ser suficient per passar per sobre de tots els rivals, encadenar 41 punts dels darrers 45 i completar la remuntada en les últimes jornades que permetran a l’entitat del Principat encarar ja l’any que ve l’intent d’assalt a la categoria de bronze. “La categoria és l’única cosa petita que hi ha en aquest club, fins i tot a tercera. Amb poc temps s’ha construït un club en que no ens ha faltat res. L’any que ve l’objectiu ha de ser l’ascens a segona B, o almenys jugar la promoció”, conclou el davanter.

LES FRASES

Des del primer dia fèiem càlculs amb l’ascens però no va ser fàcil. Érem tots nous i vam necessitar un temps d’adaptació
La categoria és l’única cosa petita que hi ha en aquest club. L’objectiu ha de ser de nou l’ascens
Ernest Forgas
davanter de l’andorra
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)