Girona

El protagonista

Yangel Herrera

La segona línia és veneçolana

Els gols que aporten els jugadors que no són davanters són clau a l’hora d’elevar o no un equip en una zona o una altra de la taula. I en aquest apartat, el Girona té clar que més enllà de Stuani i Dovbyk, els encarregats de fer com més gols millor, l’aparició des de la segona línia de futbolistes com Tsygankov, Savinho o, no cal dir-ho, Yangel Herrera o Aleix Garcia, és vital. I en aquest inici de lliga, el veneçolà s’està convertint en el principal escuder dels davanters de referència del conjunt blanc-i-vermell. De fet, el migcampista comparteix la condició de màxim golejador de l’equip amb Cristhian Stuani, amb dues dianes. L’estrena de Yangel contra el Getafe va quedar un pèl amagada pel doblet del de Tala, que va superar la cinquantena de gols amb el Girona a primera –i ahir el centenar de partits–. I això que va obrir la llauna fent la primera diana del seu equip, l’1-0, com al Pizjuán contra el Sevilla el 0-1. El gol important i el que obliga a replantejar el partit al rival i a consolidar la idea i el plantejament del teu propi.

I és que, menys en el seu primer mig curs a primera defensant l’escut de l’Osca, Yangel mai ha faltat a la cita amb el gol amb el Granada, l’Espanyol i ja el curs passat com a gironí, tot i la irregularitat mostrada a causa de les lesions. El tot terreny veneçolà és una de les ninetes de Míchel i, després de realitzar una pretemporada com cal, progressiva i amb la càrrega de minuts adequada, el migcampista vol demostrar la seva vàlua, ja com a jugador 100% del Girona, que ha pagat uns cinc milions d’euros al City pel traspàs d’un jugador encara amb recorregut.

Però Yangel no és només segona arribada i, per descomptat, gol. El sud-americà és lluita i entrega, però també criteri amb pilota i desplegament amb pilota i sense, tot i les imprecisions que l’acompanyen en algunes pèrdues, un aspecte que clarament ha de polir. Ahir a la mateixa altura que Aleix Garcia, tot i que es permetia el luxe de despenjar-se amb Iván Martín per afegir un efectiu més a l’atac, en la zona on li agrada estar i arribar amb perspectives de generar perill.

Tot i jugar només els primers 45 minuts del partit –va ser substituït per Juanpe, fet que va fer avançar la posició a David López–, el migcampista va mostrar un bon nivell, com Aleix Garcia, el seu company més proper de fatigues al mig del camp, o Savinho, que va tenir la seva primera gran nit al futbol estatal. Tot i que encara està lluny de la seva millor forma, i també malgrat ser protagonista indirecte de l’empat dels sevillans fent un refús amb el cap –David López li va restar visió– que va aprofitar Gudelj, Yangel té molt a dir en aquest Girona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)