D’un valor incalculable

El Girona supera el Sevilla (1-2) amb les dianes de Yangel Herrera i Aleix Garcia en un partit molt mogut en què el VAR va salvar dues vegades els gironins

El triomf permet als blanc-i-vermells dormir en la segona posició després d’un inici bestial amb set punts de nou possibles

Sevilla 1 girona 2

GIRONA:Gazzaniga; Arnau (Yan Couto, 78’), David López, Blind, Miguel; Aleix Garcia, Yangel Herrera (Juanpe, 46’); Tsygankov (Valery, 78’), Iván Martín, Savinho (Pablo Torre, 97); i Stuani (Dovbyk, 48’). SEVILLA:Dmitrovic; Jesús Navas, Badé, Gudelj, Pedrosa (Tecatito, 97’); Sow, Rakitic; Ocampos (Rafa Mir, 75’), Óliver Torres (Lamela, 71’), Suso; i En-Nesyri. GOLS:0-1 (16’) Yangel Herrera. 1-1 (45+2’) Gudelj. 1-2 (57’) Aleix Garcia.ÀRBITRE:Gil Manzano, del comitè extremeny.VAR:Muñiz Ruiz (gallec).T.G.:A Ocampos (58’), Tecatito (75’, a la banqueta), del Sevilla, i a Arnau (37’), del Girona.T.V.:Cap.PÚBLIC:29.304 a l’estadi Ramón Sánchez Pizjuán.

Qualsevol diria que al Girona li falten peces importants per completar la plantilla, ja que els gironins van volant. Patint, lògicament, els de Míchel es van endur els tres punts de la visita al camp del Sevilla (1-2) i completen un inici de lliga de somni, amb set punts de nou possibles que els permeten ocupar, de moment, la segona posició i segellar el millor inici de la història a primera divisió. Yangel Herrera, de nou, va actuar d’obrellaunes en la primera part i Aleix Garcia va marcar el gol de la victòria després de la represa i va contrarestar el gol de Gudelj en el temps afegit de la primera part. El VAR va rematar la feina, ja que Muñiz Ruiz des de Las Rozas va anul·lar un gol de Rakitic per fora de joc i va dur Gil Manzano a fer marxa enrere després de xiular un penal en contra en el tram final. La resta, mèrit d’un Girona molt madur que va saber mantenir la calma en els moments més delicats.

Míchel no va voler fer cap invent i va apostar per repetir el mateix onze que va golejar el Getafe, però això no és garantia de res. De fet, el Girona no va començar gaire bé el partit. Una primera rematada de cap desviada d’En-Nesyri passats 30 segons del xiulet inicial va posar nerviosos els gironins, que en els primers minuts van tenir moltíssims problemes. La pressió alta del Sevilla va fer tremolar els blanc-i-vermells, molt imprecisos amb la pilota i prenent algunes decisions gairebé incomprensibles. La sort per al Girona va ser que les pèrdues no li van passar factura, ja que si una cosa va fer bé va ser defensar les constants centrades laterals dels andalusos. A poc a poc, el Girona es va sentir més còmode. Amb dificultats per avançar metres, però sense tantes pèrdues i amb més control de pilota, els de Míchel van començar a trepitjar àrea rival. El perill, això sí, va arribar a pilota aturada. Primer va avisar David López amb una rematada alta (11’) i després va arribar el 0-1. Tsygankov va penjar la pilota a l’àrea, on Sow es va fer un embolic en l’intent de refusar i va deixar la pilota morta a la frontal de la petita. Yangel, en estat de gràcia de cara a porteria, no va perdonar (16’).

El Girona havia fet el més difícil superant un inici dubitatiu, però la resta de la primera part tampoc va ser plàcida, ja que el Sevilla va mantenir la pressió i es va fer un fart de penjar pilotes a l’àrea buscant les rematades de Suso, Ocampos o En-Nesyri, que ho va rematar tot però desviat. Savinho va tenir una gran ocasió al contraatac, amb un detall de qualitat bestial, però amb la dreta no va definir bé per marcar el segon. Va sortir car als gironins, que no van poder aprofitar els nervis dels locals arran de les excessives pèrdues al mig del camp d’Iván Martín i Yangel Herrera. A més, en el temps afegit de la primera part va arribar l’empat. Yangel va refusar massa tou un córner i va deixar la pilota a Gudelj, que enmig d’un bosc de cames va marcar l’1-1.

Més lucidesa

L’empat feia justícia al que s’havia vist en la primera part, ja que el Girona no va ser superior en cap moment. El que sí que va fer va ser no perdre el cap ni la calma en cap moment, i això li va valer per marcar la diferència després de la represa. En uns primers minuts amb un ritme més baix, els de Míchel van estar més còmodes, tenint més facilitats per sortir jugant des de darrere. Arran d’això, després d’uns primers minuts sense ocasions, Aleix Garcia va marcar l’1-2 de la victòria (57’). Primer va ser Tsygankov qui ho va provar per la dreta i el refús de la seva centrada el va recollir Arnau, que va fer una passada enrere per a Aleix Garcia, que dins l’àrea va engaltar un preciós xut encreuat que va deixar clavat Dmitrovic i va tornar a avançar els gironins.

A partir de l’1-2 va tornar el patiment. Just després del gol, En-Nesyri va tornar a connectar una rematada de cap desviada i en el minut 60 Rakitic va marcar. Ho va fer amb una centrada xut que es va enverinar i que es va empassar Gazzaniga, però el porter argentí va tenir la sort que el VAR va intervenir per anul·lar el gol per un fora de joc mil·limètric. A partir d’aquí el Girona va defensar l’àrea amb molta solidesa i amb Savinho va tenir ocasions al contraatac. La més clara, en el 85, quan va traçar una diagonal fins al punt de penal i va xutar amb la dreta a la base del pal. Encara va quedar temps perquè l’àrbitre xiulés un penal per mans de David López que el VAR va tirar enrere i perquè Badé gairebé empatés en l’últim sospir, però ahir el Girona tenia la sort i l’encert a favor.

PATIMENT RESOLT

El Girona va patir molt en els primers minuts, però Yangel va fer el 0-1 (16’)

GOL PSICOLÒGIC

Gudelj, abans del descans, va fer justícia amb l’1-1 en una primera part molt oberta

DES DE LAS ROZAS

Aleix (57’) va fer l’1-2 i Muñiz Ruiz va corregir un gol i un penal a favor del Sevilla

MINUT A MINUT

16’ Tsygankov centra a l’àrea, on Sow es fa un embolic i deixa la pilota morta a la frontal de l’àrea petita perquè Yangel marqui el 0-1.
26’ Recuperació del Girona al centre del camp i contraatac de Savinho, que deixa assegut el defensa i amb el peu dret xuta al ninot. 42’ Centrada des de la banda dreta després d’una pèrdua de Miguel que remata de cap En-Nesyri i bloca molt segur Gazzaniga.
45+2’ Córner que rebutja massa tou Yangel Herrera i cau als peus de Gudelj, que entremig d’un bosc de cames afusella Gazzaniga per marcar l’1-1.
45+5’ Centrada de Rakitic des de l’esquerra que remata amb l’esperó al segon pal Suso i el travesser evita el gol.
56’ Arnau rep dins l’àrea i fa la passada enrere per a Aleix Garcia, que engalta un gran xut creuat que supera Dmitrovic per marcar l’1-2.
60’ Centrada de Rakitic que s’enverina i acaba en gol, que s’empassa Gazzaniga, però el VAR l’anul·la per un fora de joc.
85’ Savinho s’interna a l’àrea i amb la dreta supera Dmitrovic, però el pal evita el gol i en el rebot Dovbyk xuta fora.
89’ L’àrbitre xiula penal per unes suposades mans de David López, però després de revisar l’acció al VAR es fa enrere.