Girona

Jhon Solís, talent al pivot

Mercat. El Girona farà oficial en les pròximes hores la incorporació de Jhon Solís, pivot de 18 anys provinent de l’Atlético Nacional, que arribarà en propietat i firmarà fins al juny del 2028

El conjunt blanc-i-vermell està a punt de fer oficial la incorporació en propietat de Jhon Solís, provinent de l’Atlético Nacional de Colòmbia, tal com va avançar ahir la Cadena Ser. El migcampista, de 18 anys, ja és a terres catalanes esperant tancar la burocràcia i passar la revisió mèdica. Solís arriba, segons mitjans colombians, per una quantitat propera als sis milions d’euros i que s’ha executat juntament amb el City Football Grup passant per davant d’equips com el Brighton, que també hi havia mostrat interès, segons la cadena ESPN. L’Atlético Nacional es guardarà un 20% d’una futura venda del jugador.

El fitxatge del jove futbolista nascut a la ciutat colombiana de Guacarí és la gran aposta de futur per al club blanc-i-vermell, que fitxa un jugador en qui molts aficionats colombians han dipositat les seves esperances perquè tingui recorregut fins a la selecció absoluta. Fins al moment, Solís ha jugat a la sub 23; de fet, el tècnic de l’equip, Héctor Cárdenas, l’ha convocat per als partits preparatoris del setembre per al preolímpic de l’any que ve.

Substitut de Romeu?

Al mes de juliol, el Girona es va quedar sense una de les seves principals referències al mig del camp i a l’equip, Oriol Romeu. El futbolista d’Ulldecona va fitxar pel Barça i els gironins es van quedar amb un gran buit a la zona del pivot. Fins al moment, la parella Aleix i Yangel ha respost a un gran nivell, però Míchel va deixar clar a la direcció esportiva que l’equip s’havia de reforçar amb un perfil més físic i defensiu. El més semblant que actualment té l’equip és Yangel, que pot actuar de pivot però que no té gaire recorregut amb la pilota i la velocitat no és el seu punt fort. D’aquesta manera, el mercat agafava una gran força per al Girona.

Jhon Solís té les característiques, tant físiques com tècniques, per situar-se en la posició del 6; això no obstant, des de Colòmbia es veu el futbolista més capacitat per jugar d’interior. Amb la continuïtat del sistema actual, amb dos pivots, el colombià podria encaixar a la perfecció per poder defensar i atacar bé amb espais. Un box to box, que en diuen a Anglaterra. Un jugador capaç d’arribar a les dues àrees amb tranquil·litat i oferint garanties en defensa i atac, guanyant duels. També s’hauria de veure com l’adapta Míchel dintre d’una estructura que està donant molts resultats en la temporada i mitja que fa que el conjunt gironí és a primera divisió.

Aposta de futur

Després de la incorporació de Miguel Gutiérrez, l’estiu passat, al primer equip provinent del Madrid, que cedia la meitat dels drets al conjunt gironí, aquest curs l’aposta és Jhon Solís, que amb només 18 anys viurà la seva primera experiència lluny del Nacional. El colombià és un futbolista molt físic, i els seus 190 cm d’alçada ho avalen. En el curs actual, Solís ja havia iniciat el tram final de la competició estatal, la primera A, en la clausura. El jove futbolista ha deixat el seu equip després de caure derrotats per la mínima contra el Millonarios (1-0), on ja no va jugar, i abans d’un rellevant partit contra l’Águilas Doradas, quart en la classificació, a dos punts dels verd-i-blancs, tercers. Solís era un fix a l’onze de William de Andrade, amb qui ocupava la posició al doble pivot juntament amb Robert Mejía. En set dels darrers onze partits, el colombià ha completat els 90 minuts i ha repartit dues assistències.

No és un jugador fet i, com avisen des de la premsa local, caldrà tenir paciència. Això no obstant, ni l’idioma ni l’estat físic seran un impediment ja que el futbolista arriba preparat. Una nova dimensió i un nou nivell l’esperen per poder demostrar el seu talent.

A PUNT DE SOLFA

Jhon Solís serà el reforç del Girona al pivot i tindrà contracte fins al juny del 2028

TALENT EMERGENT

El colombià no ha jugat més enllà del seu país, però disposa de talent i físic per triomfar
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)