Girona

Se’n va un gran baluard

Santi Bueno ja és a Anglaterra per convertir-se en les pròximes hores en jugador del Wolverhampton Wanderers

El Girona cobrarà uns 10 milions d’euros per l’uruguaià, que ha crescut al club fins a convertir-se en indispensable

Santi Bueno no tornarà a vestir la samarreta del Girona. L’aparició del Wolverhampton Wanderers ha estat fulminant i en qüestió d’hores el futur de l’uruguaià s’ha allunyat del tot de Montilivi, ja que el conjunt de la Premier i el Girona ja tenen pràcticament enllestits tots els detalls del seu traspàs. De fet, el central ahir ja va viatjar cap a Anglaterra per passar la revisió mèdica amb els Wolves i l’anunci oficial de la seva sortida és qüestió d’hores, amb l’objectiu que es pugui tancar definitivament avui mateix. Les xifres del traspàs estaran lluny de la clàusula de rescissió del futbolista, fixada en 25 milions d’euros, ja que en principi el Girona cobrarà únicament uns 10 milions d’euros, pendents de saber si hi haurà algunes clàusules més en l’operació que puguin permetre algun benefici per al conjunt gironí en el futur. Serà la certificació d’una venda que es podia preveure fa mesos pel cartell que tenia el futbolista, però que s’ha refredat durant tot l’estiu per la lesió que va tenir en el tram final del curs passat i que l’ha mantingut de baixa fins la setmana passada. De fet, Bueno ja havia rebut l’interès d’alguns equips de la lliga espanyola, tot i que les negociacions no havien passat de la primera fase.

La pèrdua de Santi Bueno suposa un contratemps majúscul per a la confecció de la plantilla a escasses hores del final del mercat, perquè el Girona perd el seu gran baluard. Un futbolista que en només una temporada a primera divisió ha demostrat que estava més que preparat per marcar una era a l’eix defensiu del conjunt gironí. De fet, per això el club va córrer a tancar la seva renovació fins al 2026 al mes de gener, ja que l’uruguaià mantenia el contracte amb què havia arribat al Girona l’estiu del 2019 com un projecte de futur amb l’equip a 2a divisió A. En aquesta renovació es va fixar la clàusula de rescissió de 25 milions d’euros que tenia actualment, tot i que finalment el club el deixarà escapar per menys de la meitat. En aquest sentit s’obre un ventall de dubtes, perquè no deixa de sorprendre que el Girona permeti marxar un futbolista tan important com Santi Bueno en els últims dies de mercat per una xifra tan inferior a la clàusula de rescissió. D’explicacions n’hi pot haver unes quantes, com ara un acord verbal entre el club i el jugador si rebia ofertes aquest estiu. Un altre fet a tenir en compte és que el Manchester City està negociant per tancar el fitxatge del jugadors dels Wolves Matheus Nunes, cosa que també podria implicar una connexió entre les negociacions.

Creixement absolut

Per més que la xifra final del traspàs quedi fixada únicament en uns deu milions d’euros, la venda de Santi Bueno suposarà un negoci molt important i un èxit rotund per al Girona, que demostrarà la seva capacitat de revalorar els futbolistes, ja que l’uruguaià és un dels pocs jugadors de la plantilla que fins ara únicament han jugat com a professional amb el conjunt gironí. Ara, però, Bueno posarà el punt final al seu vincle amb el Girona després de cinc anys i mig de relació. I és que, si bé el central va arribar al Girona l’estiu del 2019, ja havia jugat una temporada i mitja com a cedit pel Barça al Peralada, que en aquell moment era el filial dels gironins a 2a divisió B.

Durant tots aquests anys el creixement del central uruguaià ha estat exponencial. Amb el Peralada va signar grandíssimes temporades tot i acabar perdent la categoria, i així es va guanyar el fitxatge pel Girona, on va arribar lliure després de desvincular-se del Barça. La primera temporada, la 2019/20, va ser difícil per a ell i només va jugar tres minuts a 2a divisió A. En el curs següent, però, amb Francisco a la banqueta ràpidament es va fer un lloc en l’onze inicial i des de llavors no ha deixat de ser mai titular indiscutible, tant per al tècnic andalús com per a Míchel. La seva progressió l’ha dut a convertir-se en internacional amb la selecció absoluta de l’Uruguai, tot i que per ben poc es va quedar sense entrar a la llista de convocats per disputar el passat mundial de Qatar, malgrat ser un dels candidats en totes les travesses.

En total, en les quatre temporades que Santi Bueno ha format part de la plantilla del Girona –descomptant aquest curs en què no ha jugat– ha acumulat un total de 120 partits amb la samarreta blanc-i-vermella, en què ha marcat quatre dianes. El curs passat l’uruguaià va arribar a disputar 34 partits de lliga, jugant pràcticament tots els minuts en què va estar disponible, ja que es va perdre dos partits per sanció i els dos últims per lesió. A més, només va ser substituït en un partit a banda del dia al camp del Celta en què es va lesionar. El seu rendiment en aquests temps ha estat impecable, ajudant l’equip a aconseguir un total de 57 victòries i 20 empats, per només 34 derrotes.

El relleu és necessari

Un cop es faci oficial la sortida de Santi Bueno el Girona tindrà menys de 48 hores per trobar un jugador que pugui suplir la seva baixa, ja que Míchel es quedarà amb quatre centrals a la plantilla –David López, Juanpe, Bernardo i Callens– a més del comodí de Daley Blind, utilitzat en aquestes primeres jornades. Els bons resultats amb l’uruguaià lesionat donen certa tranquil·litat, però és inqüestionable que els gironins s’han de reforçar en aquesta posició, i encara més si es manté la idea de trobar una sortida per a Callens, que encara no ha estat inscrit a LaLiga perquè està lesionat i a la rampa de sortida.

En aquest sentit, la dificultat principal per al Girona és que el seu objectiu número u és Eric Garcia, però la seva arribada a Montilivi no serà gens senzilla. El de Martorell vol deixar el Barça per tenir més minuts, però Xavi ha bloquejat la seva sortida perquè compta amb ell, i encara més amb Araujo lesionat i amb Iñigo Martínez en procés de recuperació. El club blaugrana, per la seva banda, de moment sembla més obert a un traspàs, però el Girona no s’ho pot permetre.

LLUNY DEL MÀXIM

El traspàs es tancarà per menys de la meitat dels 25 milions de la seva clàusula

PROGRESSIÓ

Bueno va arribar lliure després de passar pel filial i marxa com a internacional

PES PESANT

Dels 120 partits que ha jugat al Girona, en 114 ho ha fet com a titular

SENSE NOVETATS

L’intent per aconseguir la cessió d’Eric Garcia continua bloquejat per Xavi
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)