Europe Cup

El Voltregà Stern-Motor venç el Braga i obté un títol històric (4-5)

El Voltregà Stern-Motor ha celebrat avui a l’Onze de Setembre de Lleida un triomf històric superant el Braga portuguès en la final de l’Europe Cup (4-5), amb tres gols de Gerard Teixidó i dos de Jordi Burgaya. L’equip de Lluís Teixidó es va desfer del Coutras en la semifinal de dissabte i avui ha arrodonit el seu cap de setmana màgic, que li permet reobrir les vitrines per incloure-hi el seu sisè títol europeu en categoria masculina. L’equip osonenc havia guanyat tres copes d’Europa (1965-66, 1974-75, 1975-76), una copa de les Nacions (1961) i la CERS l’any 2002, el seu últim títol fins que avui ha rememorat el seu passat gloriós i s’ha reconciliat amb la seva història.

La primera part es podria dividir en tres períodes. Uns primers deu minuts amb domini autoritari del Voltregà, que s’ha avançat amb un gol en un tret exterior de Burgaya, que ha arrossegat aprofitant la pantalla del seu propi marcador (0-1 en el 9’) per batre el veterà Nelson Filipe, molt tapat. El Braga ha sortit de la cova amb contraatacs molt perillosos. Els tres primers s’han saldat sense conseqüències tot i un pal de Vítor Hugo i, en el quart, ell mateix l’ha clavat aprofitant el rebuig d’Estrada (1-1 en el 14’). El veterà de 39 anys i amb passat al Porto i l’Oliveirense, entre d’altres conjunts, ha avançat el Braga transformat un penal comès sobre Pedro Mendes (2-1 en el 18’). Lògicament estabornit, el Voltregà ha trigat uns minuts en tornar a agafar el fil. Però ho ha fet amb contundència. Burgaya ha marcat el 2-2 amb un cacau exterior impressionant de pala que ha entrat per tot l’escaire (2-2 a 1:03 de la mitja part). Una falta a sis dècimes del descans que semblava absolutament residual –així ho creien els portuguesos, que han badat– ha servit perquè Teixidó, rematant dins del quadre sol, fes embogir la nombrosa parròquia del Voltregà (2-3). L’altre punt favorable en aquell moment eren les sis faltes del Braga, que, de fet, no n’ha comès cap en tot el segon temps. L’equip de Lluís Teixidó només en duia una i ha acabat amb cinc.

El Braga ha fet dos gols seguits en l’inici del segon temps (4-3 en el 28’) mitjançant Hugo i Mendes –assistència genial d’Hugo–, però el Voltregà, impulsat per la classe i el lideratge de Gerard Teixidó ha ressorgit. En el 4-4 ha marxat del seu marcador i l’ha clavat per l’esquerra del porter esperant el temps just per trencar-lo. També ha superat un jugador del Braga que l’empaitava en el 4-5 (41’) i, quan centrava per trobar la rematada de Vargas, el jove de 19 anys Sanches, que ha jugat a un gran nivell, s’ha fet el gol en pròpia porta amb el patí.