Copa

La solidesa del Vila-sana el situa en la semifinal

Hoquei sobre patins. La copa. Derrota l’Orkla Bigues i Riells i buscarà un lloc en la final contra el Telecable, que s’imposa al Lidergrup Mataró

Telecable Gijón 5 Lidergrup Mataró 1

TELECABLE GIJÓN:Hidalgo, Lee, Lolo, Piquero i Roces –equip inicial–; Almeida, Ferreira, Anido, Cobian i Novo.LIDERGRIP MATARÓ:Lladó, Juanola, Lleonart, Prat i Naranjo –equip inicial–; Almirall, Martínez, Pérez i Juncà.GOLS:1-0 (9’) Almeida. 2-0 (10’) Roces. 3-0 (20’) Almeida. 4-0 (33’) Piquero. 4-0 (33’) Piquero. 5-1 (46’) Martínez.ÀRBITRES:N. Morandeira i L. Bosch.FALTES:10 del Telecable i 8 del Mataró.

Vila-sana 4 Orkla Bigues i R. 0

VILA-SANA:Salvat, Silva, Julieta Fernández, Agudo i Victòria Porta –equip inicial–; Valentina Fernández, Barcons, Maria Porta, Figuerola i Coelho.ORKLA BIGUES I RIELLS:Saldaña, Solé, Borràs, Ghirardello i Igualada –equip inicial–; Ylla, Ramon, Vila, Serra i Vilarrasa.GOLS:1-0 (9’) Agudo. 2-0 (24’) Julieta Fernández, de falta directa. 3-0 (38’) Valentina Fernández. 4-0 (40’) Julieta Fernández, de falta directa.ÀRBITRES:D. Calonge i J. Reverter. Targeta blava a Solé i Ghirardello.FALTES:4 del Vila-sana i 4 del Bigues i Riells.

El Vila-sana i el Telecable Gijón repetiran en la semifinal de la copa femenina que s’està disputant a Calafell la final de la lliga europea que els va enfrontar fa dues setmanes, amb victòria i títol per a les asturianes. El conjunt lleidatà, que va vèncer el Telecable fa set dies en l’última jornada de l’OK Lliga, buscarà una altra victòria per accedir per primera vegada a una final de la copa. A més, la setmana vinent els dos equips es veuran les cares en l’inici de la semifinal del play-off pel títol de l’OK Lliga. En els quarts de final, el Vila-sana va superar en la segona meitat un lluitador Orkla Bigues i Riells (4-0), mentre que el Telecable es va desfer del Lidergrip Mataró (5-1).

Després d’un inici anivellat, el Vila-sana es va avançar amb un gol de Luchi Agudo en el minut 9. Quatre minuts després, el Bigues i Riells va poder empatar amb un penal, però Erika Ghirardello el va enviar al pal. Els dos equips van continuar creant ocasions i a un minut del descans Julieta Fernández va transformar una falta directa amb el 2-0.

En la segona part, el Bigues i Riells no va poder aguantar l’empenta del Vila-sana i va ser clarament superat. Valentina Fernández va anotar el 3-0 i poc després la seva germana va fer el 4-0 de falta directe, a falta de deu minuts. Les lleidatanes van disposar d’una altra jugada a bola aturada però no la van aprofitar.

El Lidergrip Mataró va perdre clarament en els quarts contra el Telecable Gijón per 5-1 i va quedar eliminat. L’actual campió de la lliga europea va ser molt efectiu de cara a la porteria contrària, i en el minut nou de joc va anotar dos gols en només deu segons de diferència. Les mataronines, l’equip més jove dels vuit que disputen la copa, ja no es va poder refer. El tercer gol de les asturianes va arribar a cinc minuts del descans.

En l’inici de la segona meitat, el Telecable va tornar a marcar dos gols seguits, en aquesta ocasió amb 50 segons de marge (5-0). El conjunt mataroní va continuar lluitant fins al final, Ariadna Martínez va marcar el 5-1 a quatre minuts per acabar el partit i després el Mataró va disposar d’una falta directa que no va poder aprofitar.