Internacional

Campió, finalista i aspirants

El Barça, que és l'equip que té més títols; el Porto, que és el que ha estat segon més vegades, i el Vic i el Breganze, que volen la primera corona, lluitaran per regnar a Europa

Els quatre equips que han arribat a la final a quatre de la lliga europea tenen, abans de començar a jugar, molt ben definits els seus papers dels anys precedents en aquesta màxima competició europea de clubs: el campió, el finalista i els aspirants. El Barça és el gran campió, ja que ha guanyat 20 títols de la lliga europea –abans anomenada copa d'Europa–, i defensarà el que es va emportar l'any passat al seu propi pavelló, davant l'afició blaugrana. El Porto és l'etern finalista, tot i que en el seu palmarès hi ha dos títols de la copa d'Europa, els dragões han arribat a nou finals més que han perdut, sis de les quals contra el conjunt blaugrana. Una altra vegada van ser segons en la final a quatre que es va disputar en una lligueta. Dues d'aquestes finals perdudes pel conjunt portuguès van ser en les dues últimes temporades. El Vic i el Breganze són els aspirants. Els osonencs han arribat dos cops a una final de la màxima competició europea, i en la primera van tocar el títol amb la punta dels dits, però es va escapar en els penals. El Breganze mai ha guanyat cap títol europeu ni ha disputat una final de la lliga europea, és un equip que ha començat a destacar a Europa en els últims anys, i el millor que ha fet va ser arribar a la final de la copa de la CERS de l'any passat, que va perdre contra el Noia.

La semifinal entre el Vic i el Porto enfrontarà un equip amb jugadors força veterans i amb molta experiència en fases finals –els portuguesos–, contra un altre que disposa de bastants joves jugadors que estan començant a despuntar, els osonencs. Tant el Vic com el Porto arriben a la semifinal sense haver perdut cap partit. Els osonencs estan fent una temporada impressionant per les expectatives que tenien, són tercers en la lliga i han guanyat la copa. El Porto va ser eliminat molt aviat en la copa portuguesa i acaba de perdre el títol de la lliga dues jornades abans del final en ser derrotat per 5-1 a la pista del Benfica, que es va emportar el títol.

El Barça es veurà les cares amb el Breganze, un equip que va ser segon del seu grup –va perdre contra el Vic–, però després en els quarts de final es va desfer d'un dels favorits, el Forte dei Marmi italià de Pedro Gil i Enric Torner. El seu joc busca el contraatac i tracta de no fer errades i aprofitar les ocasions que es generen gràcies a les seves bones individualitats. El Barça arriba a aquesta final a quatre després d'haver guanyat el títol de lliga, mentre que el Breganze encara hi està lluitant. Ja s'ha classificat per a la semifinal de la lliga italiana contra el Viareggio després de superar ajustadament al millor de tres partits (2-1) el Bassano en els quarts. Aquesta temporada ha guanyat el títol de la copa italiana.

Tres dels quatre equips tenen entrenadors catalans

Dels quatre equips que disputen la final a quatre, tres tenen entrenadors catalans. Ahir, en la jornada prèvia de l'inici de la competició, els tècnics Ferran Pujalte, del CP Vic; Ricard Muñoz, del Barça, i Guillem Cabestany, del Braganze italià, van atendre la premsa. L'entrenador del Porto, Tó Neves, no hi va ser present per problemes en el vol. La quota de catalans en els conjunts portuguès i italià s'amplia amb la presència del porter Joan Ignasi Edo, que fa molts anys que milita al Porto, i amb la del davanter Jordi Adroher, que aquesta temporada va fitxar pel Breganze.

El Vic i el Porto s'han enfrontat vuit cops

El Vic i el Porto són dos vells coneguts en la competició europea i s'han enfrontat vuit vegades, amb tres victòries dels osonencs i cinc triomfs dels portuguesos. Es van trobar per primer cop la temporada 1993/94 en la final de la CERS, a doble partit, que va guanyar el Porto. Els cursos 1999/00, 2003/04 i 2007/08 es van enfrontar en la fase de grups de la lliga europea. L'últim antecedent va ser l'any 2008 amb triomf del Vic per 4-0. El Barça i el Breganze mai s'han enfrontat en una competició europea.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)