Ciclisme

Jakobsen 2 - Philipsen 2

Ciclisme. El danès del Deceuninck suma el seu segon triomf en aquesta Vuelta, en una jornada de transició entre dues etapes de muntanya. La d’avui, més de 4.000 m de desnivell i final HC

La primera jornada de descans de la Vuelta és demà, però la d’ahir si no ho era s’hi va aproximar. Si més no serveix per definir què és una etapa de transició, resolta a l’esprint i amb el pilot fent mans i mànigues per no caçar una fuga que s’havia format al quilòmetre 1 i que tenia un integrant de cada equip convidat per l’organització, l’artífex de col·locar una etapa plana entre les dues primeres etapes amb ports enllaçats. Divendres sis amb inici i fi en un primera i avui amb quatre i la meta a Velefique (HC), de 13 quilòmetres i rampes de fins al 13 % –7,5% de mitjana.

Fabio Jakobsen (Deceuninck) va aconseguir el seu quart triomf en la Vuelta, el segon aquest any després del seu retorn a l’alta competició. Els altres dos eren del 2019 i, malgrat haver caigut al vintè lloc en l’últim revolt, el danès va poder tornar als darrers metres per igualar en victòries el belga Jasper Philipsen, que havia tingut més dificultats per arribar al davant amb l’Alpecin desgastant-se molt en els últims quilòmetres. Sebastian Molano (UAE) va ser cinquè, i després relegat per haver mirat de guanyar lloc entre els llançadors, de manera il·legal segons els jutges.

Els bascos Ander Okamika (Burgos), Aritz Bagües (Caja Rural) i Mikel Iturria (Euskaltel) no van tenir cap problema per formar la fuga, sempre controlada pels equips de Jakobsen i Philipsen, i que mai va superar els quatre minuts de marge. El moviment de l’Astana a 37,5 quilòmetres i quan el pilot no va poder evitar baixar del minut de diferència, feia que l’escapada se n’anés en orris i es produïssin alguns talls, sense conseqüències i amb el pilot rodant després a 50 km/h de mitjana els últims 20 minuts i a 54 els 10 anteriors a l’arribada als últims 3 quilòmetres. El desempat entre els dos velocistes que han guanyat en aquesta Vuelta no es podrà veure, com a mínim, fins divendres que ve a Villanueva de la Serena, en una etapa de 200 quilòmetres.

La prova del 9

Egan Bernal amb Covid-19 després de guanyar el Giro i Richard Carapaz amb l’estómac ple pel podi al Tour i l’or a Tòquio fan que l’Ineos tingui en Adam Yates, en la seva primera volta de tres setmanes el primer any a l’equip, l’home que inquieti Primoz Roglic. L’eslovè suma trenta dies amb el mallot vermell, i després de la caiguda en el Tour té pràcticament l’obligació de guanyar la Vuelta per tercer any seguit. Tindrà, a més, la contrarellotge –campió olímpic de l’especialitat i vencedor de la que obria la cursa, el cap de setmana passat a Burgos– de l’últim dia a Santiago de Compostel·la de marge. Si no falla, quedarà la lluita d’Enric Mas per fer podi o la de David de la Cruz per acabar-hi a prop.

ELS PROTAGONISTES

L’equip ha fet una tasca perfecta, he perdut una mica de terreny, però continuava estant ben col·locat per al final
Fabio Jakobsen
És un dia important de muntanya. Els meus companys ja van demostrar que estan forts i jo tinc cames
Primoz Roglic
Etapa 8 ( 173,7 km)
1r F. Jakobsen (Deceuninck) 3h56:05
2n A. Dainese (DSM) m. t.
3r J. Philipsen (Alpecin) m. t.
4t J. Meeus (Bora) m. t.
5è I. Einhorn (Israel) m. t.
6è A. Demare (Groupama) m. t.
7è M. Matthews (BikeExchange) m. t.
38è P. Roglic (Jumbo) m. t.
63è D. de la Cruz (UAE) m. t.
General ( 1209,2km)
1r P. Roglic (Jumbo) 29h14:40
2n F. Grossschartner (Bora) a 0:08
3r E. Mas (Movistar) a 0:25
4t M.Á. López (Movistar) a 0:36
5è J. Polanc (UAE) a 0:38
6è E. Bernal (Ineos) a 0:41
7è J. Haig (Bahrain) a 0:57
8è S. Kuss (Jumbo) a 0:59
9è A. Vlasov (Astana) a 1:06
10è A. Yates (Ineos) a 1:22
11è G. Ciccone (Trek) a 1:28
12è M. Landa (Bahrain) a 1:42
13è F. Aru (Qhubeka) a 1:47
14è D. de la Cruz (UAE) a 2:14
15è L. Meintjes (Intermarche) a 2:19
16è R. Carapaz (Ineos) a 2:48
Regularitat
1r F. Jakobsen (Deceuninck) 180 p.
2n J. Philipsen (Alpecin) 164
3r A. Demare (Groupama) 74
Muntanya
1r P. Sivakov (Ineos) 16 punts
2n M. Storer (DSM) 12
3r J. Haig (Bahrain) 11
Joves
1r E. Bernal (Ineos) 29h15:21
2n A. Vlasov (Astana) a 0:25
3r G. Mäder (Bahrain) a 2:11
Equips
1r Movistar Team 87h42:27
2n Ineos Grenadiers a 2:10
3r Bahrain Victorius a 4:19
Patrocini
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)