Un grup heterodox
Els catalans. Adel Mechaal i Raquel González són els més experimentats, i Laura Bou i Laura Hernández s’estrenen en un campionat internacional
Els nou atletes que formen la delegació catalana en el mundial d’Eugene són un grup ben heterodox, tant per edats com per experiència en grans campionats. Els més avesats a competicions de màxim nivell són Adel Mechaal (1990, 5.000 m) i Raquel González (1989, 35 km marxa), que superada la trentena afronten el quart i el tercer mundial, respectivament. El palamosí, si recupera l’energia d’abans d’haver passat la covid, és dels que tenen més possibilitats de fer un bon paper.
En el pol oposat, hi ha Laura Hernández (Olot, 1995) i Laura Bou (Sabadell, 1990), que tot i no ser de les més jovenetes, debutaran amb la selecció espanyola. La garrotxina i la vallesana no havien estat mai internacionals, ni tan sols en categories inferiors, i s’estrenen per la porta gran en un mundial a l’aire lliure. Totes dues estan convocades en els relleus –Hernández, 4x400 m mixt i femení, i Bou, només el femení– i com que la llista de seleccionables és prou àmplia també es podria donar el cas que marxessin d’Eugene exercint el paper de reserves sense poder competir. Tanmateix, el fet d’estar seleccionades és un premi a un curs en què totes dues han rebaixat espectacularment els seus registres en 400 m: Hernández, de 54.13 a 52.67, i Bou, de 55.35 a 53.41.
Sara Gallego (2000, 400 m tanques) és la més jove de les catalanes a Eugene, i Laura Redondo (1988, martell) la de més edat. Completen la convocatòria els velocistes Pol Retamal, Bernat Canet i Jaël Bestué, inclosos en els 4x100 m i tots tres debutants en un mundial a l’aire lliure.