Tennis

Tsitsipas, primer finalista del Godó després de tres sets contra Musetti

El tennista grec ha superat l’italià per 6-4, 5-7 i 6-3

El grec Stefanos Tsitsipas (2) ha necessitat tres sets (6-4, 5-7 i 6-3), i 2h28 de joc, per exercir la seva condició de favorit contra l’italià Lorenzo Musetti (9) i accedir a la seva tercera final del Barcelona Open Banc Sabadell Torneig Comte de Godó, després de les perdudes el 2018 i el 2021 contra Rafa Nadal. El tennista hel·lè s’enfrontarà amb el vencedor del duel entre el murcià Carlos Alcaraz (1), el defensor del títol, i el britànic Daniel Evans (12).

El tennista italià ha començat més endollat. Musetti ha exhibit la seva varietat de recursos i incomodava el joc del grec, amb més errades de les habituals amb el seu poderós cop de dreta. El primer trencament ha arribat en el tercer joc. Tsitsipas ha reaccionat d’immediat. Era un set d’alternatives. Musetti tornava a fer un pas endavant i amb bones restades tornava a prendre la iniciativa en el setè joc. Però la història es tornava a repetir. Amb el resultat a favor, el transalpí optava per una actitud conservadora i l’hel·lè ho aprofitava per tornar-li el trencament amb un joc en blanc (4-4). Musetti li havia donat aire al rival i Tsitsipas no ha perdonat per sentenciar la primera mànega en el desè joc, amb un altre trencament.

Musetti persistia, i amb grans cops en situacions límits, començava el segon set amb un altre break. Amb la lliçó apresa, l’italià ha estat capaç de consolidar el seu servei, mentre que a Tsitsipas havia de tornar a remar amb el resultat en contra (0-2). El jugador d’Atenes ha esperat el seu moment i n’ha tingut prou amb un parell d’errades del seu oponent per restablir l’equilibri en el sisè joc (3-3). Amb pilotes noves, Tsitsipas capgirava el resultat (4-3). En el vuitè joc s’han produït alguns dels intercanvis de punts, i de cops de dreta, més intensos i magistrals del torneig. Musetti ha estat capaç d’aixecar dues pilotes de trencament i continuar viu després d’un gran revés paral·lel. El tennista grec ha tingut una pilota de partit en el desè joc, però la restada amb el revés se li ha escapat fora. L’errada l’ha trastocat mentalment i no ha pogut evitar que el de Carrara prengués altra cop la iniciativa (5-6) i forcés el tercer set en el següent.

Tsitsipas ha hagut d’aixecar un 0-30 en el primer joc de l’última mànega, però a partir d’aquí ha redreçat el rumb i ha posat la directa amb quatre jocs consecutius (4-0). El grec encarrilava, ara sí, l’accés a la final. Però Musetti encara no havia dit l’última paraula i ha aprofitat les errades o l’excés de confiança del favorit per tornar a enganxar-se el partit (4-2). En els últims jocs ja no hi hagut més trencaments i Tsitsipas ha acabat rematant la feina per 6-3 i 2h28 de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)