Tennis

La lluita del campió

Tennis. Alcaraz supera un sòlid Davidovich i avança a la semifinal del Barcelona Open Banc Sabadell. Tsitsipas passa amb molta més comoditat

Carlos Alcaraz i Stefanos Tsitsipas, els dos primers caps de sèrie del Barcelona Open Banc Sabadell, van accedir a la semifinal i continuen el seu camí cap a la final de diumenge. El murcià, el campió de l’última edició, va superar un sòlid Alejandro Davidovich (10) en els quarts de final per 7-6 (5) i 6-4 en dues hores i deu minuts. El grec, finalista els anys 2018 i 2021, ho va tenir molt més fàcil i va derrotar l’australià Alex de Minaur (8) per 6-4 i 6-2 en una hora i vint minuts.

Alcaraz va haver de fer tota una demostració dels seus millors cops i de la seva lluita i entrega davant un Davidovich que li va donar una bona rèplica amb cops espectaculars El murcià va trencar el servei del seu rival en el primer joc, però el malagueny va demostrar tot seguit que no li ho posaria gens fàcil, al campió de l’any passat. Davidovich va anivellar dues vegades el primer set després d’un segon trencament del seu rival. La igualtat i el duel de deixades espectaculars van portar la primera mànega fins el tie-break i Alcaraz el va guanyar per 7-6 (5).

El murcià i el malagueny van mantenir la intensa lluita en l’inici del segon set. En el tercer joc Davidovich va disposar de sis boles per trencar el servei d’Alcaraz, però no ho va aconseguir, i en el següent el murcià va fer el break en el cinquè intent. El malagueny l’hi va tornar el trencament tot seguit amb una última deixada increïble en què la bola, després de botar en el camp contrari, va tornar al seu. El marcador es va mantenir anivellat fins el desè lloc en que Alcaraz va aprofitar la segona bola de partit (6-4). El rival de Carlos Alcaraz en la semifinal serà l’anglès Daniel Evans (12), que va remuntar contra l’argentí Francisco Cerundolo (15) i va guanyar per 2-6, 7-5 i 6-3.

Tsitsipas es va mostrar intractable i no va donar cap opció al seu rival, que només va disposar d’una bola de trencament en tot el partit. En el primer set el grec va agafar avantatge molt aviat i es va mantenir al davant sense problemes, i en el segon es va situar amb un 4-1 i De Minaur ja no va poder fer res. El rival de Tsitsipas en la semifinal serà Lorenzo Musetti (9). L’italià es va classificar sense haver de jugar, perquè el seu compatriota Jannik Sinner (4) va ser baixa per malaltia abans que comencés la jornada.

ELS PROTAGONISTES

Tant Álex com jo hem jugat un gran partit. La diferència ha estat en els petits detalls. Jo els he aprofitat
Carlos Alcaraz
M’he sentit molt bé amb el meu joc, els meus cops han estat molt bons, sobretot el meu servei. M’he trobat bé
Stefanos Tsitsipas

ELS RESULTATS

El murcià derrota Davidovich per 7-6 (5) i 6-4, i el grec s’imposa a De Minaur per 6-4 i 6-2
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)