Ciclisme

La missió de Soler, l’únic català en el Tour

Ciclisme. El vilanoví serà un dels gregaris de luxe de l’eslovè Tadej Pogacar (UAE) en el seu intent de signar el doblet històric de Giro i Tour

Marc Soler (Vilanova, 1993) serà l’únic ciclista català en el Tour de França –del 29 de juny al 21 de juliol–i tindrà una missió d’alta volada. Serà un dels gregaris de luxe de l’eslovè Tadej Pogacar (UAE Team Emirates), que persegueix un somni que no s’ha aconseguit aquest segle: el doblet de Giro i Tour. L’objectiu és igualar la gesta de l’italià Marco Pantani, l’últim que va celebrar el doble triomf, el 1998. El neerlandès Tom Dumoulin s’hi va acostar amb dos segons llocs el 2018.

Soler afronta la seva setena participació consecutiva a la volta francesa –la seva millor posició va ser el 21è lloc del 2020–, i és un dels lloctinents més reputats de Pogacar. L’any passat, quan lluitava per obtenir el Tour contra el danès Jonas Vingegaard, que se’l va acabar enduent, el vilanoví ja va donar mostres de la seva fiabilitat i fidelitat quan va recuperar del pou el seu cap de files, que es va enfonsar al col de la Lòse, l’últim port de la dissetena etapa. Ara, el voraç Pogacar completa una temporada excepcional. Es va exhibir en la Volta a Catalunya, en la qual va acabar guanyant la general amb autoritat i amb quatre etapes conquerides. També va dominar el Giro amb sis etapes guanyades, confirmant un estat de forma excepcional.

Soler estarà ben acompanyat. L’UAE presenta una formació de gran nivell amb el britànic Adam Yates, el portuguès João Almeida, el jove valencià Juan Ayuso –nascut a Barcelona però criat a València–, l’alemany Nils Politt, el francès Pavel Sivakov i el belga Tim Wellens.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)