Ciclisme

Tadej Pogacar recupera el lideratge després de coronar el Galibier

L’eslovè avantatja en 45 segons a Evenepoel i en 50 a Vingegaard

L’eslovè Tadej Pogacar (UAE), amb un atac a 800 metres de coronar el Galibier (2.642 m) i un espectacular descens de 19 km fins a Valloire, s’ha emportat la quarta etapa del Tour i recupera el mallot groc de líder amb 45 d’avantatge sobre el belga Remco Evenepoel (Soudal) i 50 sobre el danès Jonas Vingegaard (Visma). L’ascensió al colós dels Alps (23 km amb 5,1%) no ha decebut les expectatives. Pogacar ha aprofitat l’impressionant ritme marcat pels seus companys d’equip –Adam Yates, Juan Ayuso i Joao Almeida– per aparèixer en escena en el tram final, rubricar la tàctica del Team Emirates i posar la directa cap al lideratge. Ha creuat el Galibier amb 6 segons d’avantatge sobre Vingegaard, recuperat de l’accident a la Itzulia, i en el vertiginós descens li ha esgarrapat mig minut més. Ha cobert els 139,6 km de l’etapa en 3h46:38, amb 35 segons de diferència sobre Evenepoel, Ayuso i Primoz Roglic (Red Bull), i 37 sobre Vingegaard i Carlos Rodríguez (Ineos). Entre els més castigats de la jornada s’ha d’apuntar a l’equatorià Richard Carapaz (EF), que ha perdut el lideratge en plena ascenció al colós dels Alps i ha acabat perdent 5:10 a la línia de meta.

Abans d’enfilar el Galibier, s’havia produït una fuga de 17 corredors, que havien coronat els dos primers ports del dia, Sestrières (2.035 m), encara en terreny italià, i el Col de Montgenèvre (1.860 m), ja a França, amb poc més de 2 minuts de marge. En tots dos ports, de segona categoria, Stephen Williams (Israel-Premier Tech) ha estat el primer a fer el cim. En l’ascensió al Galibier, amb Oier Laskano (Movistar) com a últim exponent, s’han acabat les aventures i tots els fugats han estat neutralitzats per l’infernal ritme marcat per l’UAE Team Emirates.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.