Esport i política

JOCS MEDITERRANIS

Tarragona demana el Tour

L'inici o el final d'etapa sol·licitats per al 2014 se supediten a l'èxit de BCN

El propòsit és la promoció internacional de la ciutat per al 2017

La candidatura també vol que la Tàrraco Arena sigui seu de la Davis

Tarragona va demanar als responsables del Tour de França aquest estiu un inici o un final d'etapa per al 2014 o per al 2015 per promocionar la seva candidatura als Jocs del Mediterrani del 2017 aprofitant que Barcelona ha apostat fort per ser per primera vegada la seu de la sortida d'aquest gran esdeveniment internacional. Aquesta proposta, la més atractiva de les que va revelar ahir l'alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, en el capítol de promoció internacional quan va comparèixer per fer balanç de tot el procés d'elecció dels Jocs del 2013 que va cloure dimecres amb el triomf de Mersin i la derrota dolça de Tarragona, anirà també acompanyada de la sol·licitud d'una eliminatòria «amb cara i ulls, de les que juga Rafa Nadal» d'Espanya en la copa Davis que es faria a la Tàrraco Arena. Les altres competicions esportives previstes per fer bullir l'olla internacional són la primera prova del circuit pàdel Pro Tour que es farà a l'abril i l'Ekiden, una marató de relleus que se celebrarà al maig, al marge de la participació de l'equip Tarragona 2017 en la Titan desert.

En el cas que l'organització concedís a Barcelona la celebració del grand départ, a la ciutat es faria una cerimònia d'inauguració, una crono i la sortida de la primera etapa de la competició. La inauguració del Tour s'ha dut a terme fora de França en 18 ocasions, l'última de les quals en l'edició passada, quan va sortir des de Rotterdam. A l'Estat espanyol, només s'ha celebrat una vegada, el 1992, quan es va fer a Sant Sebastià. Barcelona ja va ser la seu d'una etapa del Tour del 2009, que va sortir de Girona. A més de Barcelona, Florència (Itàlia) ha manifestat oficialment el seu desig de ser la seu de l'inici de la 101a edició del Tour, el mateix any en què es commemora el naixement a la ciutat toscana de Gino Bartali, dues vegades guanyador de la carrera més important del món, el 1938 i 1948. També aspira al gran départ la ciutat francesa de Lilla.

«És el segon esdeveniment més seguit del món per televisió després del mundial de futbol, davant dels Jocs Olímpics», va afirmar Ballesteros per justificar la solidesa del projecte. Un escenari factible seria que Tarragona organitzés l'inici de la segona etapa l'endemà de Barcelona. Sigui com sigui, la candidatura reiniciarà ara la fase de promoció internacional que ja tenia prevista per influir tant com pugui per guanyar la votació que es farà a Mersin el 14 d'octubre.

El camp del Nàstic.

Respecte del camp del Nàstic, l'alcalde va reiterar que l'escenari més factible és que es dugui a terme la rehabilitació prevista en el dossier del 2017, que parla d'un cost de 4 milions d'euros. L'altra possibilitat és que el valor de l'actual camp del Nàstic s'apugés i permetés la construcció del nou camp a Camp
Clar. Això, lògicament, s'hauria de decidir com a molt tard dos anys i mig abans de le celebració dels Jocs per dur a terme les obres.

Ballesteros va assegurar que se seguirà fil per randa amb el programa de 31 esports que s'havia replantejat per al 2013 per seguir les pautes de Vólos i amb les mateixes subseus ampliades per donar-hi cabuda. Per això, els esports adoptats com ara l'esquí nàutic, el taekwondo, el bàdminton i el triatló seguiran en el programa després d'haver estat inclosos en l'última proposta.

L'ESTRATÈGIA FINS A L'OCTUBRE

1. Presentar el pla estratègic que es fixarà la setmana vinent amb la visita del president del COE, Alejandro Blanco. 2. Convocatòria immediata del comitè de candidatura. 3. Convocatòria del comitè de subseus, incloent les quatre noves subseus que havien entrat en el dossier per al 2013. 4. Convocatòria del Fòrum 2017. 5. Inici de la campanya internacional a Lausana, a la seu del Comitè Olímpic Internacional. L'elecció de la ciutat que organitzarà els Jocs Mediterranis del 2017 es farà a Mersin el 14 d'octubre de 2011. Hi aspiren Tarragona, Trípoli, Alexandria i Rijeka.

El contacte, a Banheras de Luchon el 19 de juliol

L'alcalde va revelar que ell i Mario Rigau, el president executiu de Tarragona 2017, es van reunir amb els responsables del Tour en l'etapa de Banheras de Luchon, en la qual Contador es va vestir de groc el 19 de juliol. «Fins ara era un secret i ara ja ho podem dir. Les sensacions són molt bones i si Barcelona té el Tour del 2014 o del 2015, nosaltres tenim moltes possibilitats d'organitzar un inici o un final d'etapa.» Tarragona ja ha estat la seu de la Vuelta a Espanya en diverses ocasions; l'última, el setembre passat.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)