Tennis

TENNIS

BARCELONA OPEN BANC SABADELL

Aperitiu per marcar territori

Rafa Nadal arrenca el trajecte cap al seu sisè títol escombrant Gimeno-Traver (6-1 i 6-1)

La seva actuació contrasta amb la desfeta inesperada de Robin Soderling en l'estrena

Rafa Nadal
PRIMER FAVORIT
«M'he vist bé; el meu tiet [Toni Nadal] m'ha vist bé i ell acostuma a ser bastant crític»
«És cert que ja he guanyat Giraldo dues vegades, però en l'última recordo que va ser un partit bastant igualat. A més, ara és una
superfície diferent i les circumstàncies també»

Difícilment Rafa Nadal hauria pogut tenir un retorn més plàcid sobre la terra batuda del Godó. El manacorí, absent en l'edició passada del torneig per precaució –arrossegava unes molèsties als genolls propiciades pel desgast–, va iniciar el camí que l'ha de portar al seu sisè títol a les pistes del RCT Barcelona endossant un doble 6-1 al castellonenc Daniel Gimeno-Traver. Un resultat contundent que el número u mundial va segellar en una hora i sis minuts i sense desgastar-se, tal com volia. I és que pocs dubten a situar-lo un altre cop en la final de diumenge –no perd a Barcelona des que va ser superat en segona volta per Àlex Corretja l'any 2003–, i més encara després de la baixa del cinquè favorit, Thomas Berdych, i la desfeta de Robin Soderling, possibles rivals en les semifinals. Abans, però, cal que superi tres eliminatòries, començant per la de vuitens que l'enfronta al colombià Santiago Giraldo. El precedents tornen a afavorir al de Manacor, que ja ha superat Giraldo en dues ocasions (Indian Wells 2008 i Tòquio 2010), però a qui mai s'hi ha enfrontat en terra batuda. «És cert que l'he guanyat dues vegades, però en la darrera recordo, tot i que en dos sets, que va ser un partit bastant igualat», va comentar amb la modèstia habitual.

Monòleg des del primer joc.

El trencament favorable a Nadal en el primer joc del duel contra Gimeno-Traver va ser el millor presagi del que passaria en el matx. «En Dani ha comès errors amb el revés poc habituals i això m'ha ajudat», va comentar el pentacampió del Godó després d'escombrar un rival amb el qual ja topava en les categories de formació. De fet, Gimeno-Traver l'havia guanyat en el campionat d'Espanya cadet del 2001. Deu anys després, la truita s'ha capgirat radicalment, com es va reflectir a la pista central del RCT Barcelona. El castellonenc no va tenir cap ocasió de trencament, mentre que Nadal ho aconseguiria cinc vegades per tal de convertir el debut en un tràmit.

RESULTATS

Quadre individual
Segona eliminatòria
Nadal (1) a Gimeno-Traver
6-1 6-1
Ferrer (4) a Berlocq
6-2 6-2
Dodig a Soderling (3)
6-2 6-4
Montañés (11) a Paire
6-7 6-1 6-4
Giraldo venç Ramos
6-3 4-6 6-3
Melzer (6) a Granollers
6-1 6-3
Nishikori a Machado
6-1 6-4
Hanescu a Anderson
6-4 6-4
Vagnozzi a Monaco
6-3 6-2
Ferrero a Zverev
6-4 7-5
López a García López
6-7 6-3 6-4
Gasquet a Kavcic
6-3 4-6 6-2
Davidenko a Vasselin
6-2 7-6
Raonic a Greul
6-3 4-6 7-6

Ivan Dodig, el botxí del finalista de l'any passat

La sorpresa va saltar poc abans de tancar-se la tercera jornada del torneig. Robin Soderling, tercer favorit del quatre, finalista en l'edició passada –va cedir contra Verdasco– i clar candidat en una presumible semifinal contra Nadal, sucumbia per un clar 6-2 i 6-4 contra el tennista croat Ivan Dodig, 56è del rànquing mundial. El suec va estar nefast amb el servei, que va perdre en cinc ocasions i va cometre quatre dobles faltes. Una actuació decebedora que va contrastar amb la fiabilitat exhibida per la resta de favorits que debutaven, com ara David Ferrer. El de Xàbia, finalista diumenge del Masters 1000 de Montercarlo –va caure contra Nadal– va superar l'argentí Carlos Berlocq per un doble 6-2, i a vuitens toparà amb el romanès Victor Hanescu. També van accedir a aquesta eliminatòria jugadors destacats com ara Nikolai Davidenko, Jürgen Melzer, Richard Gasquet, Feli López i Juan Carlos Ferrero.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)