Natació

Natació

El premi especial

Héctor Ruiz vol fer la prova d'aigües obertes: “És la il·lusió que té tot esportista; participar en uns Jocs”

“Crec que les coses poden anar bé”

“Aquesta temporadaem trobo millor que l'anterior, que ja va ser bona, però va faltar culminar-ho tot”

Héctor Ruiz (Figueres, 3 febrer del 1991) està concentrat aquests dies al CAR de Sant Cugat, a poc més d'un mes de començar el camí de no retorn per ser a la prova de natació d'aigües obertes dels Jocs de Rio, el 15 d'agost. “Aquesta temporada és especial pel premi que té, que si l'aconsegueixes és anar als Jocs Olímpics. És la il·lusió que té tot esportista: participar en uns Jocs”, afirmava ahir l'altempordanès, que no va poder assolir la classificació olímpica a la primera, en el mundial de Kazan, l'estiu passat. Descartada la via russa, Abu Dabhi serà el mes que ve l'inici de la següent via per ser al Brasil. “Ser un dels dos millors espanyols en la copa del món FINA d'Abu Dabhi el 26 de febrer i, després, he de quedar entre els deu primers i ser també el millor de la selecció espanyola a Setubal [el preolímpic és l'11 de juny]” són les dues condicions sine qua non perquè el seu somni olímpic es compleixi. Abans, Ruiz ha de competir a les instal·lacions del Mataró, el seu club, en l'estatal de llarga distància, el 13 de febrer. “Són 5.000 en piscina. I ho farem més com un entrenament, perquè és dues setmanes abans de la copa del món d'Abu Dabhi. Ho farem per preparar-la. Hi anem perquè hi hem d'anar, però l'objectiu és la copa del món”, va dir el nedador de Vilamalla.

Treball en equip

“Tinc les màximes aspiracions de ser-hi. Aquesta temporada em trobo millor que l'anterior, que ja va ser bona, però va faltar culminar-ho tot al campionat del món”, valorava Ruiz, que el 2015 i abans de la primera oportunitat de classificació olímpica a Kazan va guanyar la copa del món d'Eliat (Israel) en la cita inaugural de la copa d'Europa i va revalidar també el campionat estatal a Banyoles que ja havia guanyat el 2014, també a l'estany. “Amb l'ajuda del nutricionista Jordi Sarola i la Natalie, que és la meva psicòloga, i amb tot l'equip que tinc al darrere, crec que estem fent una molt bona feina i que les coses poden anar bé” va dir, esperançat.

Aquí també
Héctor Ruiz és nedador del CN Mataró, però també col·labora amb altres entitats de la demarcació, com ara el GEN Roses, del qual és entrenador. “Hi vaig els dimecres. En un futur em vull dedicar al que a mi m'apassiona, que és la natació. I d'una manera o altra m'agradaria estar-hi vinculat”, va dir Ruiz, també vinculat al Swimfaster i que participa en les proves que organitza Diversport corresponents al circuit Swim No Limits o a les de l'Oceanman, com la de Palamós.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)