MotoGP

Bagnaia fa dissabte

Motor. L’italià signa la posició preferent al matí i guanya com vol la cursa esprint a la tarda. Viñales, que sortirà segon, paga una mala arrencada (8è)

Francesco Bagnaia (Ducati) va arrodonir ahir el seu dissabte perfecte amb el triomf en la cursa esprint de catorze voltes del Gran Premi d’Àustria, i suma 12 punts valuosos amb els quals incrementa una mica més el seu avantatge al capdavant de la general del mundial de MotoGP respecte de Jorge Martín (Ducati), segon en el campionat, i de Marco Bezzecchi (Ducati), tercer, que va caure. L’italià, que suma el quart triomf en cursa esprint de la temporada, va marxar tot sol des del primer moment i ningú no va saber intimidar-lo. El sud-africà Brad Binder (KTM) va acabar segon i el podi el va completar el madrileny Jorge Martín (Ducati), que va tenir un incident en la xicana que va acabar amb Luca Marini (Ducati) per terra però que no va ser penalitzat. Martín segella el seu sisè podi en deu curses esprint aquesta temporada a pesar de sortir en la dotzena posició.

El rosinc Maverick Viñales (Aprilia), per la seva banda, partia des de la segona posició però es va quedar clavat en la sortida i de seguida el van superar diversos pilots. A més, es va veure involucrat en una caiguda múltiple però va poder continuar malgrat que un dels pilots que va anar per terra el va arribar a tocar. Un dels que no van poder continuar és Marco Bezzecchi. Viñales, però, va remuntar apel·lant al bon ritme que havia demostrat al matí i divendres, i va acabar en la vuitena posició. El primer català, però, va ser Àlex Márquez (Ducati), que va guanyar l’anterior cursa esprint a Silverstone i que ahir va ser quart. També va lluir Pol Espargaró (KTM), sisè a pesar d’haver arrencat en la setzena posició. Aleix Espargaró (Aprilia) va ser setè i Marc Márquez (Honda), desè.

Francesco Bagnaia (Ducati) ja havia avisat hores abans en els entrenaments oficials al Red Bull Ring de Spielberg amb un temps d’1:28.539 i sortirà en la posició preferent –la seva cinquena del curs–, seguit del rosinc Maverick Viñales (Aprilia), que va tornar a completar una gran actuació i sortirà segon des de la primera línia de la graella: 1:28.576. El sud-africà Brad Binder (KTM) va signar el tercer millor temps i Àlex Márquez (Ducati) partirà des de la cinquena posició. Aleix Espargaró (Aprilia), el millor català en el mundial (7è) va ser onzè i haurà de remuntar si vol repetir l’èxit de Silverstone.

La llei d’Acosta

En Moto2, el murcià Pedro Acosta (Kalex), líder del mundial, va signar la posició preferent amb 1:34.040, seguit del japonès Ai Ogura (Kalex) i de l’italià Celestino Vietti (Kalex). El gironí Albert Arenas (Kalex) va ser vuitè. El tortosí Jeremy Alcoba (Kalex) sortirà des de la 25a posició. El debutant neerlandès de 18 anys Collin Veijer (Husqvarna), per la seva banda, va signar la posició preferent en Moto3, davant de l’alacantí Daniel Holgado (KTM).