Opinió

Tan senzill que només se li ha acudit a ell

Julbe proposa abaixar la cistella perquè el bàsquet femení guanyi espectacularitat

Dir d'Alfred Julbe que és un personatge diferent és caure en els mateixos estereotips que ell qüestiona des de la primera paraula que pronuncia. Dilluns, en una entrevista impagable a aquest diari aflorava el Julbe que disfruta defugint de la superficialitat, bussejant en la realitat per fer-ne una anàlisi amb la qual es pot coincidir o no, però que busca la coherència i l'enfoc cap a la millora. Precisament per això, perquè no es deté en els tòpics ni dóna per bona l'opinió més estesa, Julbe ha estat catalogat de difícil. I n'ha pagat un peatge. Res més lluny de la realitat. Dels mecanismes del bàsquet, Julbe en sap un niu. D'aplicar-los a fer progressar jugadors, més. Quedar-se amb els titulars o amb els destacats d'una entrevista és córrer el risc de no entendre'l, que és el que li ha passat sovint. Poder conversar-hi sense pressa és un privilegi. En canvi, no sé si escoltar-lo et fa més savi, però segur que et fa reflexionar i posar en qüestió afirmacions que voregen el dogma.

Ara, tot i que només hi ha cinc tècnics amb més partits dirigits en l'ACB que ell, es dedica al bàsquet femení de formació. I a propòsit de les noies, insistia Julbe en l'entrevista en uns plantejaments que ja fa anys que li havia sentit a dir i que, de la mateixa manera que em van fer donar-hi voltes al cap, estic segur que a ulls d'altres semblen estrambòtics. Proposa que, de la mateixa manera que el bàsquet femení va adoptar una pilota a la mida de les mans de les dones, s'abaixi la cistella per adaptar-la al físic femení i que elles també puguin jugar per sobre de l'anella. Ni amb el moment econòmic tan complex que vivim seria un problema econòmic. Ni tècnic. Ni crec que cap moviment feminista abrandat ho considerés una discriminació si s'aturés a pensar-ho un moment. No diré que és l'únic factor, però el boom de bàsquet masculí va coincidir amb l'arribada dels primers americans que feien esmaixades. Que ho facin les dones i, de mica en mica, tindran més part del pastís. I el senyor Ros no haurà d'omplir artificialment el pavelló de tot un campió d'Europa. I el Girona tindrà més arguments per trobar patrocinador per a l'Eurolliga. I potser als grans clubs els interessarà tenir un equip femení d'alt nivell.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)