Franja La 2

Dimecres, 23 maig de 2018
06.00
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 30'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Activa2
Espai en el qual es proposen hàbits saludables per aconseguir una millor qualitat de vida. Així mateix, es mostren les últimes tendències esportives i es parla amb esportistes i famosos, que expliquen els mètodes que segueixen.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Los perros del ártico
Els gossos són els grans aliats dels homes per poder sobreviure a l'Àrtic. Gràcies a les habilitats predadores i la força motriu d'aquests animals, la població paleoesquimal va poder arribar des de Sibèria fins a Groenlàndia fa 6000 anys.
Documentals
Durada: 55'
08.55
Agrosfera 30
Resum de mitja hora del programa Agrosfera.
Altres
Durada: 35'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Al hilo del mundo
Laos
L'artesania semblava pertànyer a una altra època. Es teixien teles a mà durant generacions, de vegades com si fossin secrets ben guardats. Tots ells produeixen els tèxtils més estranys i fins.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Documenta2
Inclou La fórmula definitiva: ¿De qué está hecho el universo?
Documentals
Durada: 55'
12.45
Mañanas de cine: Los compañeros
En una localitat miserable de Texas, on uns malfactors s'han fet els amos del lloc, l'arribada d'un estranger que s'uneix al grup fa que augmenti la tensió.
Pel·lícules
Durada: 120'
14.45
La ruta de la seda
Sam Willis recorre la ruta en aquest capítol per Yard, Estahan i Kashan. Travessant el desert, visitant els seus caravanserrall. Troba caixmir, fabricants de teixits i terrissaires fins a arribar a Istanbul, pont entre l'Orient i l'Occident.
Documentals
Durada: 60'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Hijas del sol: Abejas silvestres i Mamá Twiga en el jardín del Edén
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Qué comemos: Comida en el cerebro: La ciència més avantguardista va fins al fons del menjar per donar resposta a preguntes com per què alguns aliments tenen tant de poder sobre un mateix o com funciona el menjar al cervell.
Documentals
Durada: 50'
19.00
Las recetas de Julie
Touraine
La Julie és al cor dels jardins del castell de Villandry, un dels últims castells construïts al llarg del Loira, al Renaixement.
Altres
Durada: 55'
19.55
Fabricando Made in Spain
Els reporters s'han trasllat fins a València, Càceres i Castelló per revelar tots els secrets de fabricació d'un cotxe, un pernil i una rajola.
Altres
Durada: 55'
20.50
Atención obras
El programa rep la cantant Pasión Vega, que compleix un quart de segle sobre els escenaris i ho celebra amb nou disc, 40 quilates, i amb una gran gira. També es repassen altres temes de l'agenda cultural, com l'estrena de Die Soldaten, de Calixto Bieito; l'adaptació teatral de Tiempo de silencio; el festival Ciutat Flamenco de Barcelona, i un recorregut per l'obra de l'artista Josep Ginovart en el 10è aniversari de la seva mort.
Altres
Durada: 70'
22.00
Historia de nuestro cine: La oscura historia de la
El Paco s'entrevista i fa l'amor amb una parenta llunyana. A ella li explica el que li va passar a la cosina Montse, una assistent social que s'enamora d'un delinqüent i provoca un escàndol a la seva família. El jove reflexiona llavors sobre les deficiències pròpies de la forma de vida de la burgesia catalana.
Pel·lícules
Durada: 90'
23.30
Ciencia forense
Los crímenes de Càlig
Una nit de juny dos joves apareixen brutalment assassinats. Ella és una noia que va emigrar des de Cuba uns anys enrere i ell és un amic que l'ha acompanyat a casa perquè el seu cotxe s'ha avariat. Els criminalistes de la Guàrdia Civil ho tenen clar, tots dos han estat executats, però no saben per què.
Documentals
Durada: 45'
00.15
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
00.45
Metrópolis
Dak'art (I)
Primer programa dedicat a Dak'art 2018, un recorregut per l'exposició central Una nueva humanidad en el Antiguo Palacio de Justicia i el projecte paral·lel Mi Superkilómetro al mercat del barri de Medina.
Altres
Durada: 30'
01.15
Conciertos de Radio 3
Sandra Bernardo. De classe i elegància, Sandra Bernardo en té a dojo. El seu debut en format llarg, ¿Trópico ideal?, és una intel·ligent relectura de ritmes llatinoamericans barrejats amb el pop.
Altres
Durada: 30'
01.45
Documenta2
Inclou Qué comemos: Cuestión de gustos: La ciència més avantguardista explica com el sentit del gust és un potent mecanisme de defensa, en què s'impliquen a parts iguals el sabor i l'olor.
Documentals
Durada: 50'
02.35
Fabricando Made in Spain
Els reporters s'han traslladat fins a Toledo, a una de les fàbriques més tecnològiques d'Espanya, per explicar tots els secrets dels bolquers; també han viatjat fins a Santander, on els empleats d'una fàbrica de raspalls de dents revelen tots els seus secrets.
Altres
Durada: 50'
03.25
Hijas del sol
Mariposas
Les papallones són segurament les espècies d'insectes més desitjades. El documental s'acosta a aquestes belleses amants del sol i explica per què són crucials per als humans.
Documentals
Durada: 50'
04.15
Conciertos de Radio 3
Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 105'