Franja La 2

Dilluns, 24 juny de 2019
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Isabel Allende
El plató compta amb l'escriptora xilena Isabel Allende, que presenta Largo pétalo de mar, una novel·la que aprofundeix en el tema de l'exili i que mostra la història del segle XX xilè. A més, el programa parla dels millors assajos sobre jardineria i de com ha anat l'adaptació cinematogràfica de La biblioteca dels llibres rebutjats, i Ángeles González-Sinde respon al qüestionari literari.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Las grandes migraciones
El instinto de reproducción
Sèrie documental que recorre el món seguint les grans migracions del planeta.
Documentals
Durada: 60'
09.00
El escarabajo verde
Mar de impactos
El reportatge mostra els perills que amenacen els cetacis que habiten al mar Mediterrani. S'aprofundeix en què implica la protecció del conegut com a corredor de migració de cetacis del Mediterrani, una franja d'aigües de 46.000 quilòmetres quadrats, declarada Àrea Marina Protegida l'any passat.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou La dieta perfecta para usted
Documentals
Durada: 50'
11.45
Grandes diseños
Kevin McCloud presenta gent que ambiciona construir les cases dels seus somnis amb les seves pròpies mans des del principi fins al final.
Documentals
Durada: 50'
12.35
Mañanas de cine: La revancha de Clint Cooper
Clint Cooper, un jove ranxer, es veu obligat a abandonar la ciutat i a convertir-se en pistoler després de matar en un tiroteig dos fills d'un terratinent ric i poderós.
Pel·lícules
Durada: 85'
14.00
La vida secreta del zoo
Chester Zoo és la llar de més de 20.000 animals de més de 500 espècies, dona feina a 700 persones i acull 1,4 milions de visitants cada any. Aquest espai mostra la intensa vida del zoo quan no hi ha ningú al davant.
Documentals
Durada: 50'
14.50
Los celtas
A las puertas de Roma
A ulls dels romans els celtes eren bàrbars, però avui se sap que les diferents tribus celtes formaven part d'una cultura molt desenvolupada la influència de la qual es va estendre per Europa a través de les rutes comercials entre els anys 800 i 500 abans de Crist.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou La vida secreta del demonio de Tasmania: Los diablillos i Los Dolomitas: en el jardín de los héroes
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Diluvio de datos
Documentals
Durada: 50'
19.00
Cocina sana en casa
Avui el Jamie cuina coquetes de blat sarraí amb maduixes i xarop, palets de peix gegants, risotto de carbassa i salsitxes, i pollastre al curri balinès amb xiitake.
Altres
Durada: 60'
20.00
El cazador de cerebros
Cómo potenciar el cerebro
Si la gent pogués manipular el seu cervell per potenciar certes habilitats, es podrien aconseguir coses tan al·lucinants com retornar la capacitat de caminar a qui l'ha perdut, o millores com aprendre més ràpid o concentrar-se més. En aquesta línia, el programa es pregunta si tot s'hi val i quin paper hi juga l'ètica.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 40'
21.10
Grandes diseños
El Gregori, arquitecte, i la Rebecca, dissenyadora, transformen, gairebé sense ajuda, una petita casa a Cornwall, a l'extrem sud-occidental d'Anglaterra, en una altra de dues plantes en què la superior es construeix amb panells gegantins de fusta laminada creuada de tecnologia alemanya.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Pel·lícula: Money
Dos homes de negocis tenen un pla per aconseguir cinc milions de dòlars de forma il·legal. El seu projecte es complica quan una nit, mentre sopen amb les seves dones, que no estan al corrent del pla, apareix un veí anomenat John. El que no saben és que el John està disposat a fer el que calgui per aconseguir els diners.
Pel·lícules
Durada: 80'
23.20
Nosotrxs Somos
Azul
L'expresident del govern espanyol José Luis Rodríguez Zapatero conversa amb Javier Calvo i Javier Ambrossi sobre la lluita del col·lectiu i la consecució de les lleis del matrimoni igualitari. Un recorregut que arrenca des de la necessitat de reconèixer les parelles de fet, als esforços del col·lectiu que va portar a l'aprovació del matrimoni.
Documentals
Durada: 45'
00.05
Nosotrxs Somos
Naranja
S'aborda la història de la transsexualitat a Espanya des dels 70 fins ara. És un dels col·lectius que més han patit la repressió, tal com queda clar en la conversa entre Kim Pérez, un transsexual de 80 anys, i Violeta Ferrer, mare d'una nena trans. Tampoc no hi falta Carla Antonelli, una de les figures que més ha lluitat pel dret dels trans en aquest país.
Documentals
Durada: 45'
00.50
Metrópolis
Bienal de Venecia (I)
El primer programa dedicat a la Biennal de Venècia parla del projecte central del comissari de la present edició, Ralph Rugoff, que presenta dues exposicions.
Altres
Durada: 35'
01.25
Conciertos de Radio 3
La Creativa Junior Big Band. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
02.00
Operación fiebre del oro
Pasos de montaña
Una expedició dirigida per un historiador, un geòloga i un metge recorre els 960 km de ruta forjada durant la febre de l'or el 1987, des de Dyea fins al Klondike, a les muntanyes del Canadà. Un camí molt perillós que miren de fer en les mateixes condicions que els primers buscadors.
Documentals
Durada: 50'
02.50
Ciencia líquida
Cambio climático
Una nova revolució científica i cultural sorgeix de buscar solucions al problema del canvi climàtic que l'activitat humana produeix sobre la Terra. Amb imaginació i tecnologia es pot treure benefici de la naturalesa o controlar-la, i així triar la classe de món que volem tenir.
Documentals
Durada: 20'
03.10
La vida secreta del zoo
Chester Zoo és la llar de més de 20.000 animals de més de 500 espècies, dona feina a 700 persones i acull 1,4 milions de visitants cada any. Aquest espai mostra la intensa vida del zoo quan no hi ha ningú al davant.
Documentals
Durada: 50'
04.00
Cielos abiertos
Islandia
Islàndia és una illa amb una bellesa tan terrible i implacable com els elements que la formen. Deu la seva fesomia actual a l'activitat volcànica i a l'acció de les glaceres. Ha sabut valer-se d'un potent sector pesquer, de la seva energia natural i d'una creixent indústria turística.
Documentals
Durada: 50'
04.50
Héroes invisibles
Kenia
El programa parla amb Álvaro Pérez Pla, un jove emprenedor que ajuda els nens orfes de Kènia. Treballa a Kibera, el segon assentament de l'Àfrica.
Documentals
Durada: 55'
05.45
En busca de esplendores secretos
Los orígenes de Guadalupe
Guadalupe és una terra de mestissatge de cultures que encara conserva la traça i el record dels primers amerindis, però també dels esclaus negres. Avui es descobreix aquesta terra, on es barregen íntimament els vestigis del passat i els rituals contemporanis.
Documentals
Durada: 45'