Programació La 2

Dilluns, 27 maig de 2019
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Jorge Herralde
Avui s'entrevista l'escriptor Jorge Herralde, que presenta el llibre Un día en la vida de un editor, un repàs als 50 anys de l'editorial Anagrama. A més, el programa coneix tres assajos importants sobre crims verídics, analitza l'adaptació al cinema de La última lección i Guillermo Marco recita un dels seus poemes.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Eslovaquia salvaje
Eslovàquia és un petit país de l'Europa central sense sortida al mar, però amb una varietat inusual de vida salvatge. La seva flora i la seva fauna subsisteixen i proliferen en una amalgama exòtica de boscos primigenis, planes al·luvials i praderies extenses al peu de les muntanyes Tatras.
Documentals
Durada: 60'
09.00
El escarabajo verde
7 hab/km²
El reportatge mostra els canvis produïts a la comarca dels Monegros en l'últim segle. Les càmeres del programa viatgen fins allà per rescatar imatges d'arxiu, filar totes les seves històries i evidenciar els contrastos entre l'abans i l'ara.
Altres
Durada: 30'
09.30
Aquí hay trabajo
Programa divulgatiu que analitza temes relacionats amb el món laboral i empresarial.
Altres
Durada: 25'
09.55
La aventura del saber
Espai educatiu destinat a la formació i la divulgació mitjançant entrevistes i sèries documentals.
Altres
Durada: 60'
10.55
Documenta2
Inclou Memorias de piedra: El arte en tiempos de los dinosaurios: Per als arqueòlegs, els canons de Utah posseeixen tresors fascinants, milers de signes i figures, sorprenentment ben conservats majoritàriament. En aquests paratges, l'art no s'amaga en grutes fosques, sinó que s'exposa a l'aire lliure.
Documentals
Durada: 55'
11.50
Reportero de la historia
El director de dóna a conèixer el que ha passat a Espanya entre el segle XV i el segle XX.
Documentals
Durada: 45'
12.35
Mañanas de cine: El rostro del fugitivo
Un home falsament acusat d'assassinat es trasllada a una ciutat fronterera amb una nova identitat. El seu passat el persegueix tot i que en la seva nova llar té com a millor amic el xèrif.
Pel·lícules
Durada: 80'
13.55
Grandes diseños
Al Parc Nacional del Districte dels Pics, al comtat anglès de Derbyshire, el Fred i la Safron construeixen la seva casa-cova en una costa empinada, de la qual han d'excavar 800 tones de pedra calcària per fer una plataforma de formigó on volen aixecar un edifici de tres plantes.
Documentals
Durada: 55'
14.50
Los secretos de las seis esposas (II)
Història de sis dones que van lluitar per sobreviure al seu matrimoni amb un rei despietat, Enric VIII d'Anglaterra.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou Dinosaurios modernos. Los gaviales del Parque Nacional de Chitwan i Skagerrak salvaje
Documentals
Durada: 105'
18.15
Documenta2
Inclou Napoleón Bonaparte. La campaña de Egipto: La conquista: 1798. Napoleó Bonaparte dirigeix una expedició de 50.000 mil soldats i 200 científics per conquerir i explorar Egipte. Durant tres anys, l'exèrcit francès intenta desallotjar els mamelucs, arruïnar el comerç anglès obrint una nova ruta a l'Índia i donar a conèixer Egipte.
Documentals
Durada: 50'
19.05
Las recetas de Julie
El cabo Corso
La Julie és a Còrsega. A la zona de Centuri, terra de cales salvatges, pobles de pescadors, castanyes, poncems i botarga, prepara tres receptes corses.
Altres
Durada: 55'
20.00
El cazador de cerebros
La ciencia del embarazo
El programa viatja a un dels llocs amb més idees i innovació per metre quadrat. Es mostra una manera d'entendre la ciència, vinculada a l'economia, a la creativitat i a la societat.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
Construcciones ecológicas
Huella mínima
La construcció prefabricada i desmuntable és una bona opció ecològica. Té grans avantatges, a més de la reducció del temps de l'obra, fet que comporta un menor impacte mediambiental. Se'n veu un exemple a Espanya, concretament a Alacant.
Documentals
Durada: 25'
21.25
Ese programa del que usted me habla
Un repàs diari des de la perspectiva de la comèdia de l'actualitat política, cultural, social i esportiva.
Altres
Durada: 35'
22.00
Órbita Laika
El arte de volar
L'espai repassa aquesta setmana l'art de volar. Al llarg de la història, l'ésser humà s'ha sentit fascinat per la immensitat del cel i pel vol de les aus. Si s'observen els mites grecs o les desenes de dissenys de DaVinci, es pot dir que, probablement, volar sigui un dels grans somnis de la humanitat, gairebé des del principi dels temps.
Altres
Durada: 60'
23.00
Nuestro planeta
Alienígena
Les possibilitats que hi hagi vida en un altre planeta són bastant altes. El programa es pregunta com seria la vida a l'espai, si n'hi ha, i si es podria parlar amb els extraterrestres.
Documentals
Durada: 50'
23.50
Nosotrxs Somos
Amarillo. Peligrosos y enfermos
Un recorregut per la història del col·lectiu LGTBI a Espanya, des de principis de la dècada dels 70 fins a l'actualitat. Dues generacions, una conversa, sis colors i una bandera per documentar aquests 40 anys. (Nou en emissió.)
Documentals
Durada: 40'
00.30
Metrópolis
Never real, always true
L'espai s'endinsa en Nunca real/Siempre verdadero, un projecte comissariat per Iván de la Nuez per a Azkuna Zentroa a Bilbao, un espai transformador, de societat i cultura, obert a la ciutadania.
Altres
Durada: 25'
00.55
Conciertos de Radio 3
Santo Rostro. Programa que recull l'actuació en directe d'artistes del panorama musical espanyol i llatí.
Altres
Durada: 35'
01.30
Ese programa del que usted me habla
Un repàs diari des de la perspectiva de la comèdia de l'actualitat política, cultural, social i esportiva.
Altres
Durada: 30'
02.00
El origen de los continentes
América
Les evidències de la ruptura del Pangea, fa 200 milions d'anys, s'observen encara avui als parcs i penya-segats de Nova York, ciutat erigida porta del nou món, i també de l'antic. Així mateix, el procés de subducció que va originar l'Amèrica del Sud va marcar el seu passat i el seu florent futur.
Documentals
Durada: 50'
02.50
Grandes diseños
Als turons tan bonics de Blackdown Hills, al comtat anglès de Devon, l'enginyer Stephen Tetlow dissenya una casa inspirada en l'espiral d'un fòssil d'ammonits. Un edifici innovador, amb forma de serp enrotllada, construït a camp obert al vessant d'un turó.
Documentals
Durada: 50'
03.40
Hoteles increíbles. La vida más allá del vestíbulo
Fogo Island Inn, Terranova, Canada
El Giles i la Monica experimenten la càlida abraçada del Fogo Island Inn, en un enclavament rocós i ruixat pel mar de la remota illa Fogo a Terranova, el Canadà. Blanc, angular i posat sobre xanques en ziga-zaga com les cases de pescadors locals, l'espectacular hotel fa un homenatge als colons europeus.
Documentals
Durada: 55'
04.35
Panoramas futuros con James Woods
Avui: Sustituir a Dios, Pioneros galácticos i Cómo ser un superhombre.
Documentals
Durada: 80'
05.55
En busca de esplendores secretos
Viena: los caballeros teutónicos
A Viena, cor de l'Europa central, encara subsisteix un orde religiós mític amb diversos segles d'antiguitat, els Cavallers Teutònics.
Documentals
Durada: 35'