Programació La 2

Dilluns, 22 juliol de 2019
06.15
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 15'
06.30
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 30'
07.00
Página 2
Domingo Villar
Es visita Vigo per conèixer de prop els escenaris de L'últim vaixell, la novel·la de Domingo Villar. El programa aprofundeix en tres assajos sobre antropologia. També s'analitza la pel·lícula Beautiful Boy, de Felix van Groeningen. I Fernando J. Muñez respon al qüestionari literari.
Altres
Durada: 30'
07.30
Inglés online TVE
Curs d'anglès per a hispanoparlants.
Altres
Durada: 30'
08.00
Ben Fogle. La gran migración
Des del Serengeti, que significa planes infinites a Tanzània, fins a les terres del Maasai Mara a Kenya i de tornada una altra vegada, els nyus lluiten per la supervivència. Ben Fogle viatja en globus aerostàtic amb el Dr. Grant Hopcraft, que l'acompanya en aquest viatge.
Documentals
Durada: 45'
08.45
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 5'
08.50
El escarabajo verde
Tunnus Thynuss
Es recupera el reportatge centrat en el green estic, un art de pesca ancestral japonès, que es practica a Tarifa des de fa tres anys i que pretén promoure la pesca sostenible i també rendible de la tonyina vermella. Avui es coneix millor com funciona i quin beneficis té aquest mètode.
Altres
Durada: 25'
09.15
Bubbles
Papúa Nueva Guinea
Sèrie documental sobre la fauna i la flora submarina, desenvolupada al llarg de 48.000 minuts sota l'aigua.
Documentals
Durada: 25'
09.40
Dentro de la fábrica. Cómo se hacen nuestros alime
Leche
El Gregg s'endinsa en una de les plantes més grans de processament de llet per veure com arriba des de la vaca a l'ampolla en menys de 24 hores. La Cherry, per la seva banda, descobreix com es fa servir la llet per fer formatge i gelat, i explica el perquè de la intolerància a la lactosa.
Documentals
Durada: 65'
10.45
Documenta2
Inclou Dígitos: Conexión con el futuro: El primer episodi explica els avatars del naixement d'internet el 1969, del de diversos llocs web, de les campanyes virals com la de solidaritat amb l'ELA, dels jocs en línia, de la censura global o del ciberassetjament.
Documentals
Durada: 50'
11.35
Grandes diseños
Ben i Rachel Hammond ja saben el que volen per deixar empremta: transformar a Brockwell Park, al sud de Londres, un casa de maó anodina dels anys 50 en una minimansió modernista, energèticament eficient i que guardi l'equilibri entre els materials utilitzats i l'entorn.
Documentals
Durada: 50'
12.25
Mañanas de cine: Dinamita Jim
Durant la guerra de secessió nord-americana, un espia del nord, anomenat Dinamita Jim, transporta en secret un carregament d'or procedent de Mèxic fins al fort d'Iowa.
Pel·lícules
Durada: 85'
13.50
Italia al descubierto
De las piedras a las estrellas
L'Andrew i el Giorgio viatgen fins a l'espectacular costa est d'Itàlia. Comença el recorregut a la regió de Basilicata. La ciutat més famosa és l'espectacular Matera. Acaben a Trani, on l'Andrew prova els eriçons de mar.
Documentals
Durada: 60'
14.50
Secretos del carro de guerra chino
A la Xina, al llarg d'un mil·lenni, una arma es faria servir per dominar els seus camps de batalla, el carro de guerra. Ara una excavació important ajuda a revelar els secrets d'aquesta antiga arma de guerra.
Documentals
Durada: 55'
15.45
Saber y ganar
Concurs diari en què els tres participants han de demostrar els seus coneixements i la seva agilitat mental a l'hora de contestar un autèntic bombardeig de preguntes.
Altres
Durada: 45'
16.30
Grandes documentales
Inclou El planeta bajo el agua: El agua tierra adentro i La vida secreta de los canguros: De la bolsa al suelo: Els predadors, les variacions climàtiques i la desbordant activitat de les cries obliguen les mares a treballar molt cada dia per mantenir-les vives. El 50% de les cries que neixen al Parc Nacional de Sundown no sobreviuen.
Documentals
Durada: 100'
18.10
Documenta2
Inclou Moby Dick: el corazón de la ballena
Documentals
Durada: 40'
18.50
Me voy a comer el mundo
París, Francia
A París, la Verónica visita un restaurant històric, el Passage des Panoramas, on prova l'ànec i el xampany.
Altres
Durada: 45'
19.35
Vuelta a casa
La gasela de Cuvier és una espècie que està en greu risc d'extinció. D'aquí la necessitat de posar en marxa un projecte de reintroducció de gaseles de Cuvier al Parc Natural de Jebel Serj, a Tunísia, que lidera Eulalia Moreno, investigadora del CSIC.
Documentals
Durada: 25'
20.00
El cazador de cerebros
El futuro del trabajo
La IA i l'automatització generen un canvi en la força laboral. El programa es pregunta com els humans es poden anar adaptant a aquest canvi. Al cap i a la fi, no són un programari fàcil d'actualitzar. Es parla amb economistes i sociòlegs experts sobre el canvi estructural en l'educació o la renda bàsica universal.
Altres
Durada: 30'
20.30
La 2 noticias
Repàs a tota la informació d'actualitat des d'una òptica diferent.
Informatius
Durada: 30'
21.00
La 2 express
Espai que informa de l'actualitat.
Informatius
Durada: 10'
21.10
Grandes diseños
La Celia i la Diana, dues professores universitàries properes a la jubilació, inverteixen tots els seus diners a desenvolupar una idea de dos joves dissenyadors industrials. Consisteix a construir una casa de fusta, innovadora i eficient, dissenyada per ordinador i fabricada per màquines informatitzades, en sis mesos.
Documentals
Durada: 50'
22.00
Cuatro estaciones en La Habana
Paisajes de otoño
Mentre espera l'arribada d'un dels pitjors huracans que afecten tota la zona del Carib, el tinent Mario Conde ha d'investigar la mort de Miguel Forcada, un antic alt funcionari el cadàver del qual apareix mutilat en una platja havanera.
Sèries
Durada: 85'
23.25
Pel·lícula: Artigas: La redota
El pintor famós Juan Manuel Blanes rep el 1884 l'encàrrec de recuperar el rostre d'una llegenda. La seva font són els apunts de Guzmán Larra, espia espanyol que 70 anys abans hauria intentat assassinar el cabdill José Artigas. El mateix cabdill que, assetjat per dos imperis i les intrigues de Buenos Aires, va emigrar amb un poble errant i fugitiu, per acampar a la vora del rierol Ayuí. Esquivant adversitats i a la recerca dels seus destins, aquests tres homes arribaran a la mateixa cruïlla. La travessia no té un punt d'arribada sinó tot just un punt de partida.
Pel·lícules
Durada: 115'
01.20
Metrópolis
Proyector
Espai de cultura que ha esdevingut un punt de referència obligat per a tots els inquiets per seguir les últimes tendències en el camp de la creació artística.
Altres
Durada: 30'
01.50
Festivales de verano
Conexión Valladolid 2019: Vila Chinaski. Des del festival Conexión Valladolid, actuació de Vila Chinaski.
Altres
Durada: 35'
02.25
Operación Gran Cañón con Dan Snow
En un desafiament històric de l'època moderna, Dan Snow i un equip excel·lent travessen els ràpids del Grand Canyon. I ho fan en unes embarcacions més adequades per a un museu que per a algunes de les aigües més braves del planeta.
Documentals
Durada: 50'
03.15
Ciencia líquida
Vibraciones universales
A mesura que la tecnologia canvia la forma de modelar el so, les possibilitats de la creació musical es fan il·limitades. Tot s'hi val per transformar vibracions en música: el cos com a instrument musical, robots que interpreten sons generant-ne a partir d'ells uns de nous, etcètera.
Documentals
Durada: 20'
03.35
Italia al descubierto
Al calor del día
El tram final del viatge de l'Andrew i el Giorgio els porta a les regions del sud de Campània i Calàbria. Invasors i imperis estrangers han modelat la cultura i la cuina durant mil·lennis, i han convertit així aquesta zona d'Itàlia en la més exòtica.
Documentals
Durada: 60'
04.35
Cielos abiertos
Armenia
Armènia és un país muntanyós que limita a l'oest amb Turquia i al sud amb l'Iran. És una antiga nació amb una història i cultura molt riques i és una cruïlla estratègica entre l'Orient i l'Occident, de manera que amb freqüència va suscitar odis i cobdícia.
Documentals
Durada: 50'
05.25
Héroes invisibles
Jordania
Aquesta sèrie de vuit documentals té com a protagonistes espanyols que han abandonat les seves còmodes vides per intentar millorar les condicions dels més desafavorits a l'estranger.
Documentals
Durada: 65'