L’1x1 del Barça-Alavés

Per Oriol Tortajada

TER STEGEN (90’)
aCLAPARAT
Castigat pel gol matiner de l’Alavés quan encara no havia ni escalfat els guants, com aquell qui diu. Gol en contra als 18 segons. Alarmant inici com el dia del Granada. I encara se’n va escapar barat perquè Samu va perdonar tres gols més.
ARAUJO (90’)
SANADOR
El 0-1 el va agafar fora de zona perquè va pujar a despenjar una pilotada d’Iñigo després del servei inicial. Si això estava parlat, va sortir de pena. L’ombra de Samu a partir del minut 30. Com a central va parar l’hemorràgia. La solució.
KOUNDÉ (70’)
ASSENYALAT
Samu no va ser un bon convidat a la festa del seu 25è aniversari. Va perdre tots els duels directes amb el davanter de l’Alavés fins que per fi Xavi hi va posar remei, tard però a temps. La passada de l’1-1 no l’eximeix del seu mal partit.
I. MARTÍNEZ (90’)
CONSTRUCTIU
Com tot el Barça, va fer aigües en la primera meitat. Va créixer en la segona part. El moviment d’Araujo-Koundé també el va afavorir a ell, de retruc. Seva va ser la pilota filtrada en el penal provocat per Ferran Torres.
CANCELO (90’)
DESLLUÏT
Els seus millors partits han estat naixent des del lateral dret i projectant-se en atac des d’allà. Perd transcendència jugant d’extrem i com a lateral esquerre, com ahir. No va donar l’amplitud que el Barça necessitava.
GÜNDOGAN (90’)
ERRÀTIC
Un clar exemple que a vegades la força pot escapar-se per la boca. Des de les seves crítiques al vestidor postclàssic, mala versió de Gündogan. La pèrdua gravíssima davant de Jon Guridi en el 0-1 el situa entre els assenyalats.
PEDRI (81’)
AGLUTINADOR
Titular després de dos mesos i mig. Constants pèrdues de pilota en la primera part, però sempre oferint-se. Un total de 114 intervencions. Com a record, els tacs que Duarte li va deixar clavats al turmell (només targeta groga...).
LAMINE YAMAL (90’)
DESPERT
La seva piscina dins l’àrea davant de Rubén Duarte va ser mereixedora de guardó en la pròxima gala del premis Gaudí. L’àrbitre balear Busquets Ferrer no es va empassar l’ham. Xavi el va mantenir tot el partit. Mòbil i participatiu.
FERMÍN (63’)
DESACTIVAT
Sense la presència d’altres dies. Poc lluït. Tant és així que va ser la primera substitució de Xavi. Li convindria una pausa, però ara tornarà a marxar amb la sub 21. L’esperen divendres al Colombino. Torna a Huelva.
JOÃO FÉLIX (70’)
VOLUNTARIÓS
L’únic que va mostrar un cert caràcter i orgull en una primera part calamitosa per part de tot l’equip. Però les guerres individuals no sempre acaben sortint bé. Curiosament l’equip va créixer en la segona i ell va minvar.
LEWANDOWSKI (90’)
SALVADOR
Seus van ser els dos únics gols del Barça en el partit. Doblet per rescatar Xavi. Gran rematada de cap en el gol de l’empat i nervis d’acer en el xut del penal en el 2-1. No marcava des de feia sis partits. Fi a l’enyorança.
RAPHINHA (27’)
TEBI
Ha fet bons partits actuant per dins, més endarrerit. Ahir va repetir en aquest rol. Va passar de puntetes pel partit.
FERRAN (20’)
INFLUENT
No va marcar però va generar l’acció que acabaria donant els tres punts al Barça. El penal d’Abqar a Ferran, indiscutible.