Barça

Ben tornada, Europa

El Barça inicia la defensa del títol europeu amb una golejada contra el Benfica

Alèxia, substituïda al descans per precaució, i Aitana encapçalen la victòria amb un doblet cadascuna

BARÇA 5 BENFICA 0

BENFICA:Pauels; Lucia Alves (Almeida, 87’), Ana Selça, Araujo, Catarina Amado; Gasper, Alidou (Norton, 65’), Andrea Faria; Jéssica Silva (Cintra, 65’), Francisca Nazareth (Martins, 87’) i Falcón (Raysla, 57’). BARÇA:Cata Coll; Marta, Engen, Mapi León, Ona Batlle; Walsh (Pina, 71’), Aitana, Mariona (Oshoala, 61’); Graham Hansen (Vicky López, 78’), Alèxia Putellas (Patri, 46’) i Brugts (Salma Paralluelo, 60’). GOLS:1-0 (15’) Alèxia. 2-0 (39’) Alèxia. 3-0 (44’) Aitana. 4-0 (52’). 5-0 (61’) Oshoala.ÀRBITRE:Lina Lehtovaara (finlandesa).T.G.:a Catarina Amado i Lucia Alves.PÚBLIC:4.536 espectadors a l’estadi Johan Cruyff.

Les jugadores del Barça van tornar a escoltar l’himne de la Champions. El darrer cop va ser a Eindhoven, el dia que van aixecar la segona. L’objectiu és que aquestes notes ressonin al cap dels barcelonistes el 25 de maig a Bilbao. Per a això, hi ha deu partits per disputar. El primer, ahir. El conjunt de Jonatan Giráldez va fer la seva estrena en la defensa del títol amb una golejada contra el Benfica, com l’any passat. El millor equip del món, que abans del duel va oferir el trofeu rebut en la gala de la Pilota d’Or, va recordar als rivals la seva condició de campió i rival a batre trepitjant fort en la primera jornada de la màxima competició europea. Primers tres punts al sarró. La Champions és l’anhel, l’ambició màxima. El torneig en què el Barça s’ho juga tot. El perquè de tot plegat.

Giráldez va tornar a escollir Cata sota pals, amb Engen a l’eix per la baixa d’última hora d’Irene Paredes per amigdalitis. Ona i Brugts van fer la seva estrena europea com a culers. El duel contra el Benfica, que va alinear l’exblaugrana Andrea Falcón d’inici, va arrencar amb intensitat i ritme. Tant, que el Barça se n’encomanava i es precipitava en molts moments. La sensació era que faltava el control habitual de les de Giráldez, empeses per un públic endollat i en mode Champions. Les portugueses tenien les transicions com a arma, però sense crear perill. La primera de les blaugrana, cap dins. Graham, estel·lar, va fer una jugada individual. El seu xut va rebotar en la defensa i va caure com neu a l’àrea petita, on Alèxia va posar el cap per obrir la llauna. Petó de la capitana a l’escut en la celebració. Era el primer gol de la futbolista de Mollet del Vallès en la Champions des de la fatídica final de Torí de l’any 2022.

Del gol a l’ensurt. Al cap de l mitja hora de joc, Alèxia va notar molèsties al genoll esquerre, el mateix que es va operar. Després de parlar amb els doctors, va ser atesa a la banqueta. Va tornar, però va jugar incòmoda la resta de la primera part. Al descans va ser substituïda per Patri i Giráldez no va donar detalls sobre el seu estat.

Encarrilat

Amb el marcador a favor, el Barça va començar a carburar i a fabricar jugades en atac amb més fluïdesa. El partit feia baixada i va arribar el segon. Un córner en curt va acabar amb una centrada amb música de Mapi León que Brugts va rematar cap a la porteria. Alèxia va acabar d’empènyer la pilota i la UEFA li va donar el gol, si bé totes les companyes es van dirigir a la neerlandesa. En una de les últimes accions del primer temps, obra d’art blaugrana. Mariona, situada a l’àrea pròpia, va trencar totes les línies del Benfica amb una passada vertical per a Aitana. La Pilota d’Or va conduir fins a l’àrea contrària i va obrir per a Graham Hansen, que li va tornar l’esfèrica. La 14, tota calma, va retallar i va col·locar la pilota lluny de l’abast de la portera visitant.

Com si es tractés d’un d’un déjà-vu, la primera acció de la represa va tornar a tenir les mateixes protagonistes. Graham Hansen, la jugadora que converteix totes les jugades en fàcils, es va desempallegar de la seva rival i va tornar a regalar el gol a Aitana. Giráldez va començar a moure la banqueta, amb l’entrada de Paralluelo i Oshoala. La nigeriana faria el gol de la nit, que va fer aixecar el Johan. La fe de Graham, empipant Andreia Faria fins que li va robar la pilota, va acabar amb una centrada que Oshoala va rematar de xilena per tancar la golejada. Amb el 5-0 i el Barça adormint el partit, l’afició feia càntics pensant en el pròxim repte. Diumenge toca clàssic a Montjuïc. El Madrid és el Madrid. Les ganes de tancar la setmana amb una nova victòria són immenses.

ARA, EL CLÀSSIC

Oshoala, amb una xilena, tanca la primera victòria d’una setmana exigent
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)