Barça

Centenari precoç

En 100 partits al capdavant del Barça femení, Jonatan Giráldez ha sumat una Champions, dues lligues, una copa i dues supercopes

L’entrenador gallec millora els registres del seu antecessor amb 93 victòries i 433 gols

No gaires entrenadors poden dir que han arribat a estar 100 partits al capdavant d’un primer equip del Barça, però Jonatan Giráldez pot omplir-se la boca d’haver-ho aconseguit i amb unes xifres impecables. No ho farà perquè no és el seu caràcter, però ningú li pot replicar les estadístiques enregistrades, que deixen sense alè: 93 victòries, dos empats i cinc derrotes acumulades en aquests 100 partits. La fita la va aconseguir dimarts en la primera jornada de la fase de grups de la lliga de campions 2023/24, en què el Barça es va imposar a casa al Benfica per un contundent 5-0. Una nova golejada que marca les 433 dianes celebrades fins ara ocupant la banqueta blaugrana, per només 46 en contra.

Diuen que els números mai no enganyen i la prova irrefutable és el palmarès envejable que Jonatan Giráldez posseeix. La temporada passada va guanyar la supercopa d’Espanya, la lliga i la Champions, la segona en la història del FC Barcelona. Uns èxits precedits pels títols del curs 2021/22: copa de la Reina, supercopa d’Espanya i lliga, competició en què el seu equip va assolir el ple de victòries. El tècnic culer és el líder silenciós del millor equip femení del món, tal com va quedar reconegut en la recent gala de la Pilota d’Or, un conjunt ple d’estrelles, entre elles, les que brillen amb llum pròpia, com són Alèxia Putellas i Aitana Bonmatí.

Nascut a Vigo el 1991, Giráldez va commemorar l’efemèride amb un missatge a les xarxes socials: “Agraït de poder complir 100 partits en el millor equip del món. Gràcies a totes les persones que ho han fet possible i gràcies a tots els culers.” Però això no acaba aquí perquè n’hi haurà més, com a mínim fins al 30 de juny del 2024, quan expira el seu contracte. El tècnic gallec va renovar el vincle amb el FC Barcelona l’estiu del 2022 per un període de dos anys, tot i que en el si de l’entitat no hi ha dubtes de la seva continuïtat, que hauria de quedar resolta en els pròxims mesos.

I és que amb tan sols 31 anys Giráldez és ja l’entrenador amb més èxits de la història del Barça femení, una distinció que comparteix amb Lluís Cortés, el seu predecessor, amb qui va compartir vestidor durant tres anys com el seu segon entrenador, fins que el lleidatà va deixar els comandaments de l’equip en acabar la temporada 2020/21. En aquest cas, l’alumne supera el mestre, ja que quan Cortés va commemorar el seu centenari com a entrenador blaugrana sumava 89 victòries, quatre empats i set derrotes. La persistència i la humilitat que caracteritzen Giráldez encara no li han valgut cap premi internacional, reconeixement que sí que ha obtingut Sarina Wiegman, seleccionadora d’Anglaterra.

Tot i així, el seu excel·lent treball continua i ho fa amb un inici de curs en què ha aconseguit 24 punts en vuit jornades de lliga i un contundent triomf en l’estrena de la Champions. És evident que el Barça femení torna a aspirar a tots els títols i aquest diumenge té una oportunitat d’or per donar el primer cop a la competició estatal en el clàssic contra el Madrid que es juga a Montjuïc. Giráldez té la possibilitat de celebrar una doble festa d’aniversari del seu centenari.

RENOVACIÓ

Té contracte fins al 2024 i la seva continuïtat hauria de tancar-se en breu

HISTÒRIC

Giráldez és el tècnic que suma més títols, juntament amb Lluís Cortés

CLÀSSIC

Si guanya, podria celebrar una doble festa d’aniversari del seu centenari
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)