Barça

Guardiola: «Jugaran Pinto i deu més»

Guardiola certifica la presència de l'andalús sota els pals a Mestalla

No li importa el sistema tàctic del Madrid i sortirà a atacar des de l'inici

Defuig la idea que la final sigui un canvi de cicle històric per al Barça

essència del joc
«Com més importants són els partits, més ganes d'atacar tinc, de ser més ambiciosos»
LA CLAU
«Penso a moure més de pressa la pilota i executar-ho tot de manera més ràpida»
Pilotada de messi
«És un jugador que fa temps que es comporta com un esportista del seu nivell»

Si una certesa té al cap Guardiola per a la final d'avui a Mestalla és quin porter farà jugar. «Em semblaria una falta de respecte a Pinto i a tot el grup», sentenciava el de Santpedor per aclarir tots els dubtes que hi havia en l'entorn barcelonista. Molts criticaven la idoneïtat que l'andalús jugués sota els pals una final d'alt voltatge. Guardiola és un gestor de grups més que un entrenador i sap que per preservar la seva jerarquia necessita una coherència interna sense fissures que ara depèn de fer jugar Pinto, com ho ha fet al llarg de tota la copa des que és tècnic del primer equip. «Jugar amb Valdés no ens assegura que guanyem un títol. Tinc dos porters fantàstics i per demà [avui] escullo jugar amb Pinto», afegia en la seva argumentació. Més problemes tindrà el tècnic per formar la seva línia de contenció. Puyol viatjarà amb el grup, però fins a un parell d'hores abans del partit no sabrà si podrà disposar del defensa. El capità, que va reaparèixer al Santiago Bernabéu després de tres mesos de baixa, es va fer una contractura i el tècnic l'esperarà fins a l'últim moment. «Ho decidirem demà [per avui]», concretava el preparador blaugrana, que si té una bri de possibilitats farà jugar el de la Pobla de Segur.

El carrusel de clàssics és llegit des de Barcelona com un canvi de cicle. Una manera d'esclafar el Madrid i afermar la jerarquia blaugrana. Guardiola, prudent, va defugir tota aquesta grandiloqüència. «La història són coses de molt de pes. Som el millor equip de la història? No, només el temps ho dirà. Si ens guanyen demà [per avui], el que hem fet no haurà valgut per a res?»

Atacar com a única essència.

El plantejament defensiu del Madrid al Bernabéu ha estat carn de tertúlia aquests darrers dies. Guardiola no en va fer esment. «El Madrid, equip menor? Això ho diu vostè. Jo mai m'atreviria a jutjar el que fa un col·lega, que coneix molt més el seu equip. Mai no m'ho permetria», i va afegir: «Nosaltres tenim una sèrie de virtuts que no té el Real Madrid i al revés. Però també hi ha coses atzaroses i incontrolables. Per a nosaltres és un honor jugar contra un rival tan gran com aquest.» A més, va tenir temps per elogiar Mourinho «un molt bon entrenador», que ha estat capaç de «guanyar a tot arreu», de manera que sent «molt de respecte» per ell. El de Santpedor tampoc no el preocupa quin estil de joc plantejaran els blancs. «Ja no importa si juga amb triple pivot o sense, amb Özil o sense. Això ho veurem en els cinc primers minuts.» És conscient que el Madrid «pot jugar de diverses maneres», com ho ha fet al llarg de tot l'any. La clau serà el moviment de la pilota. «Penso a moure més de pressa la pilota i executar-ho tot de manera més ràpida perquè els defenses no puguin intervenir tant.» En el rerefons de tot hi ha el fet de mantenir l'essència del joc per sobre de qualsevol element artificial i això significa atacar, atacar i atacar: «Com més importants són els partits, més ganes tinc d'atacar, de ser més ambiciosos. Això és el que ens han ensenyat des de petits.»

Per acabar, va agrair «la generositat de Di Stefano», que va lloar el joc del seu equip en contraposició al del Madrid en l'últim clàssic.

Dribla les polèmiques circumstancials

Guardiola va parlar sobre la suposada escopinada de Pepe a Piqué al túnel de vestidors, sobre la presumpta provocació del central blaugrana, el cop de pilota de Messi a una tanca al Bernabéu i, com no, de la investigació de la UEFA per sancionar Iniesta amb un partit més. «Gerard m'ha explicat el que va passar i això va a missa», va respondre sobre l'incident de Piqué. Del cop de pilota de Messi va apuntar que és un jugador que «fa temps que es comporta com un esportista del seu nivell» i que no entén la polèmica. «Si la gent s'ha enfadat amb el gest de Leo, personalment demano disculpes.» I de la sanció a Iniesta es va limitar a dir: «Esperem la sentència, hem presentat una al·legació, però si l'haguéssim provocat, l'hagués canviat de manera immediata, un minut després, i quedava molt per al final del partit.»

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)