Tennis

Sinner venç Rune, passa com a primer de grup i també classifica Djokovic per la semifinal

L’italià s’ha imposat al danès per 6-2, 5-7 i 6-4

Jannik Sinner (4) ha guanyat Holger Rune (8) per 6-2, 5-7 i 6-4, ha acabat invicte com a primer de grup de les ATP Final, i de pas també ha classificat per la semifinal a Novak Djokovic (1). El serbi havia guanyat a primera hora Hubert Hurkacz (9), per 7-6 (1), 4-6 i 6-1, però al cedir un set no s’havia assegurat la classificació. Novak Djokovic haguès quedat eliminat si Holger Rune hagués guanyat l’últim partit.

L’italià Jannik Sinner ha fet un gran primer set i s’ha imposat amb facilitat després d’un 4-0 inicial, però en el segon el danès Holger Rune ha reaccionat i després d’una mànega anivellada ha trencat el servei del seu rival en el dotze lloc i ha igualat el partit. En el tercer set els dos han tingut ocasions per avançar-se i ha estat Jannik Sinner el que ho ha fet i s’ha emportat la victòria.

Novak Djokovic continua abonat als partits a tres sets a Torí i contra un gegant (1,96 m) que servia a més de 220 km/h i letal a la xarxa, el tennista de Belgrad ha gestionat els seus esforços en el primer set i s’ha reservat per fer un pas endavant en el tie-break. S’ha anat activant a mesura que passaven els jocs i en el desempat no ha deixat cap possibilitat al seu rival (7-1). El guió semblava escrit, però el polonès no es conformava a jugar un paper de comparsa. Ha aprofitat un descuit de Djokovic per trencar-li el servei en el cinquè joc i prendre la iniciativa en el segon parcial. En el vuitè ha hagut de clavar tres aces –en el global del partit n’ha fet 24–per salvar un 15-30 i s’ha acabat emportant el set per 4-6. El tercer parcial no ha tingut gaire història. Hurkacz ha abaixat el nivell i Djokovic ha rematat la feina amb dos trencaments per sentenciar el partit amb un contundent 6-1.