Girona

La porta d’entrada, ben oberta

El Girona comença l’últim dia de mercat amb la necessitat de tancar l’arribada d’un central, un migcampista –si poden ser dos millor– i un jugador ofensiu que s’adapti a la banda

El colombià John Solís és l’únic que ja té un peu i mig a Montilivi

La temporada passada el Girona va arribar a l’últim dia de mercat amb molta feina pendent i va protagonitzar un dia absolutament de bojos, anunciant cinc fitxatges. Oriol Romeu, Toni Villa, Manu Vallejo, Paulo Gazzaniga i Toni Fuidias arribaven a Montilivi per donar un salt de qualitat a la plantilla de Míchel amb l’objectiu d’aconseguir la permanència. No era cap novetat, i és que el Girona, des de la seva arribada al futbol professional, està acostumat a tenir unes darreres hores de mercat d’allò més mogudes. Mai, però, havia tancat tantes arribades en l’últim sospir.

Ara fa un any va funcionar prou bé, i pel bé del Girona més val que ho torni a fer. I és que els gironins arriben a l’últim dia de mercat estival en una situació pràcticament idèntica que la del curs passat, perquè l’objectiu amb què es treballa des de la direcció esportiva és el de tancar quatre incorporacions més durant el dia d’avui, que se sumin a les arribades de Blind, Pablo Torre, Savinho, Yan Couto i Dovbyk, a més dels fitxatges en propietat de Gazzaniga, Yangel Herrera i Iván Martín. És, doncs, molta feina a fer en poques hores, i més tenint en compte que durant el final del mercat les opcions que hi ha sobre la taula acostumen a estar carregades d’incerteses.

De tots els moviments que els gironins tenen previst fer, n’hi ha un que ja està pràcticament tancat. És el fitxatge de Jhon Solís, que dimecres va agafar un avió cap a Girona i ahir ja era a la ciutat per passar la revisió mèdica. El migcampista colombià, de 18 anys –en farà 19 el 3 d’octubre–, suposarà una inversió molt important per als blanc-i-vermells, que pagaran un preu per sobre dels 5 milions d’euros pel traspàs d’un futbolista que com a professional només ha disputat 30 partits en la primera divisió colombiana i quatre en la copa Libertadores. La seva projecció, però, ha convençut Quique Cárcel, i és que Solís ha fet mèrits per saltar al futbol europeu i tenia altres propostes sobre la taula. El colombià destaca per la capacitat de guanyar duels defensius i d’ajudar en la construcció del joc des de darrere, de manera que lluitarà per guanyar-se un lloc al doble pivot amb Aleix Garcia i Yangel Herrera, o per convertir-se en el pivot defensiu que ocupi el rol que tenia Oriol Romeu el curs passat.

S’haurà de rebuscar

A banda de Jhon Solís, el Girona també necessita tancar avui l’arribada d’un central que agafi el relleu de Santi Bueno i d’un jugador ofensiu que es pugui adaptar bé a la banda esquerra, una sol·licitud explícita de Míchel des de fa setmanes. A més, el tècnic de Vallecas també ha insistit que volia dos migcampistes més, de manera que a banda de Solís el club gironí treballa per incorporar un altre jugador per al centre del camp.

L’operació que es preveu més complicada de totes és la del central, i és que trobar un relleu a un jugador de la importància de Santi Bueno no serà gens fàcil. El Girona tenia, i té perquè encara no el descarta, la mirada centrada en el defensa del Barça Eric Garcia, però el de Martorell molt difícilment abandonarà el club blaugrana, ja que, tot i la seva voluntat de buscar minuts en un altre lloc, preferiblement en el conjunt gironí, Xavi li ha tancat la porta de sortida perquè no vol perdre fons d’armari en la plantilla. Per tant, els gironins hauran de buscar per una altra banda. Tampoc serà fàcil completar el centre del camp, on Renato Tapia era una opció però ja és impensable, i és que després d’invertir uns 10 milions d’euros en Yangel Herrera i Jhon Solís es fa molt difícil pensar que els gironins afrontin una altra operació important en aquesta posició.

El cas Callens

A banda de les entrades obligades que ha de concretar el Girona en el dia d’avui, el club també té sobre la taula la sortida de Callens. El peruà, que va arribar lliure a Montilivi en el passat mercat d’hivern, encara no està inscrit en la lliga perquè no es compta amb ell, però de moment no hi ha res tancat. A més, el futbolista està lesionat, fet que hi afegeix certa dificultat. En canvi, qui no sortirà avui és Ibrahima Kebé, que després de més d’un any lesionat s’intentarà guanyar els minuts al centre del camp com a mínim fins al gener.

DIFICULTATS

Aconseguir la cessió d’Eric Garcia serà un objectiu gairebé impossible

SORTIDES, POQUES

Callens, encara no inscrit, és qui més possibilitats té de deixar el Girona en el dia d’avui

L’ÚLTIM DIA DEL MERCAT ESTIVAL DEL GIRONA EN LALIGA

Curs 2008/09
Cap moviment
Curs 2009/10
ALTES
Javier Almirón Alavés
Brian Sarmiento Racing, cedit
Antonio Calle* Nàstic
BAIXES
Ibusuki Hiroshi Madrid B (cedit)
Curs 2010/11
BAIXES
Walid Cherfa rescissió
Curs 2011/12
ALTES
Ferran Corominas Espanyol
Curs 2012/13
ALTES
C. Urbistondo ‘Txiki’ Cartagena
Curs 2013/14
Cap moviment
Curs 2014/15
Cap moviment
Curs 2015/16
Cap moviment
Curs 2016/17
ALTES
Juan Cámara Barça B, cedit
BAIXES
Javi Álamo rescissió
Curs 2017/18
ALTES
Michael Olunga G. Zhicheng
David Timor Leganés
Christian Kjetil Haug City, cedit
Curs 2018/19
ALTES
Douglas Luiz City, cedit
BAIXES
David Timor traspàs
Curs 2019/20
ALTES
Brian Oliván Cadis
Asier Riesgo Eibar
BAIXES
Yassine Bounou cessió
‘Choco’ Lozano cessió
Curs 2020/21
ALTES
Nahuel Bustos City, cedit
Yoel Bárcenas Tijuana, cedit
Sebas Cristóforo Fiorentina
BAIXES
Pedro Alcalá rescissió
Jairo Izquierdo cessió
Joaquín Zeballos cessió
Àlex Granell rescissió
Curs 2021/22
ALTES
Pablo Moreno City, cedit
Borja García Osca
BAIXES
Gerard Gumbau rescissió
Curs 2022/23
ALTES
Oriol Romeu Southampton
Toni Villa Valladolid
Manu Vallejo València
Toni Fuidias Madrid B
Paulo Gazzaniga Fulham, cedit
*El Girona va anunciar el fitxatge del futbolista però no el va inscriure abans de les dotze de la nit
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)