Programació La 2

Diumenge, 16 desembre de 2018
06.00
That's English
Programa d'aprenentatge de l'anglès.
Altres
Durada: 90'
07.30
UNED
Programa de la Universitat Nacional d'Educació a Distància.
Altres
Durada: 25'
07.55
Los conciertos de La 2
RTVE XIX Jóvenes Músicos I (parte 1). Ofereix concerts simfònics, recitals, música coral i música de cambra, així com tota la temporada de concerts i activitats de l'ORTVE.
Altres
Durada: 50'
08.45
En lengua de signos
Programa que resumeix l'actualitat del món per a les persones sordes, en llengua de signes.
Informatius
Durada: 30'
09.15
Buenas noticias TV
Restaurante Imperfect
Programa que pretén compartir el missatge que Jesucrist va anunciar de manera actual i rellevant, utilitzant correctament el llenguatge audiovisual, a través de les vides de cristians que experimenten la presència i el poder de Déu. Gent corrent que está portant la llum de l'Evangeli, transformant el seu entorn i creant un món millor.
Altres
Durada: 30'
09.45
Medina en TVE
Un proyecto a favor de las minorías
Espai setmanal de la comunitat islàmica, que s'ocupa dels temes d'actualitat del col·lectiu islàmic a Espanya i de la recuperació de l'Islam històric hispà.
Altres
Durada: 15'
10.00
Últimas preguntas
Migueli. 30 años de música
El programa tracta de respondre a aquestes grans qüestions que totes les persones ens plantegem, des de la perspectiva de l'humanisme cristià, però sempre en diàleg amb els fidels d'altres religions i amb els qui, encara no compartint una creença religiosa, busquen la renovació de la humanitat.
Altres
Durada: 25'
10.25
Testimonio
Con los más alejados
Espai catòlic en el qual una persona dóna testimoniatge públic de la seva fe.
Altres
Durada: 5'
10.30
El día del Señor
Capilla Monasterio de la Piedad Bernarda
Espai en el qual cada diumenge s'emet en directe una cerimònia religiosa.
Altres
Durada: 60'
11.30
Pueblo de Dios
Servidoras de los pobres
Programa que dona a conèixer els camps en què l'Església està compromesa.
Altres
Durada: 30'
12.00
Clásicos y reverentes
60 músics competeixen per tenir el privilegi de tocar amb l'Orquesta y Coro de TVE.
Altres
Durada: 55'
12.55
Zoom tendencias
Programa que recull les tendències actuals sobre viatges, gastronomia i aspectes lúdics. Avui es viatja a Alacant.
Altres
Durada: 30'
13.25
La fabulosa historia del agua de colonia
Aquest documental arriba al cor d'extraordinàries llegendes que envolten la creació de l'aigua de colònia.
Documentals
Durada: 80'
14.45
España entre el cielo y la tierra
El refugio del sol
S'inicia el capítol al mar Menor, al qual l'Idrisi, el gran geògraf marroquí, va descriure com el gran estany format pel tribut de molts torrents.
Documentals
Durada: 50'
15.35
Saber y ganar fin de semana
Versió de cap de setmana del popular concurs de la cadena que, per als dissabtes i els diumenges, té sis participants que competeixen dividits en dos equips identificats per colors i tracten de guanyar el màxim de punts.
Altres
Durada: 45'
16.20
Grandes documentales
Inclou Cuento de invierno. El viaje de los búhos nivales, Tasmania. Extraña y maravillosa i Las islas más salvajes: Vancouver. Ríos de vida: A l'illa de Vancouver es troba un dels ecosistemes més diversos del món.
Documentals
Durada: 150'
18.50
Planeta selva
Las junglas de la sed, bosque americano
En algunes regions del centre i el sud d'Amèrica hi creix una repobla adaptada a una gran sequedat que combina amb una humitat intermitent. Els seus arbres són de dimensions colossals.
Documentals
Durada: 30'
19.20
Hundidos
Cavour
El Carlos i el seu equip van a buscar la pista d'un vaixell maleït, el Cavour. Un transatlàntic de 115 metres d'eslora, que unia Europa amb el nou món. Aquest vaixell es va guanyar a pols la seva fama de malastruc, ja que durant anys tots els vaixells amb els quals es va relacionar van ser enfonsats, fins i tot va col·lisionar amb dos d'ells. Finalment es va enfonsar el 1917 davant de les costes espanyoles a prop de Tarragona, després de topar amb un altre vaixell.
Documentals
Durada: 50'
20.10
Dfiesta en La 2
San Genaro
Hi ha molts tipus de festes populars i cada país ho celebra a la seva manera. Per aquest motiu, el programa viatja fins a Nàpols per conèixer com viuen els napolitans la festa de Sant Genaro, tan diferent al que s'entén per festa a Espanya.
Altres
Durada: 25'
20.35
El documental de La 2
Inclou Ciudades españolas Patrimonio de la Humanidad: Cuenca: El programa arriba a Conca, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1996. Aquesta ciutat és coneguda per les seves sorprenents cases penjades. Es tracta d'una ciutat suspesa en l'aire.
Documentals
Durada: 55'
21.30
Imprescindibles
Jaume Plensa
Aquest documental és un recorregut per l'obra de l'escultor espanyol Jaume Plensa, conegut internacionalment pel seu compromís amb l'art en espais públics i per ser un dels màxims exponents de l'escena escultòrica actual.
Documentals
Durada: 60'
22.30
Versión española: Nacida para ganar
La vida sembla ancorada en el temps per a l'Encarna a Móstoles, la seva ciutat. La mateixa feina des de l'adolescència, el mateix xicot, i poques perspectives que res pugui canviar. Quan es retroba amb la María Dolores, la seva amiga inseparable a l'institut, la vida li fa un gir. Li proposa d'entrar en un negoci revolucionari de venda piramidal que la farà rica en molt poc temps i la convertirà en la persona que sempre ha volgut ser.
Pel·lícules
Durada: 140'
00.50
Apocalipsis: La batalla de Verdún
La carnicería
Documental sobre la Primera Guerra Mundial, que se centra en la batalla de Verdun, que va començar el 21 de febrer del 1916 i va acabar el 18 de desembre del 1916. Narra les circumstàncies que van propiciar aquest atac per part de l'exèrcit alemany i la pèrdua de vides humanes.
Documentals
Durada: 45'
01.35
Apocalipsis: La batalla de Verdún
La ilusión
Els francesos continuen defensant Verdun mentre els alemanys intensifiquen els seus atacs i s'aproximen, encara que amb dificultats. Però el 24 d'octubre del 1916 els francesos contraataquen, i reconquisten els forts de Douaumont i Vaux.
Documentals
Durada: 45'
02.20
Juzgando a Japón
Aquesta és la història del procés militar internacional que, acabada la Segona Guerra Mundial, jutja al Japó, igual que va ocórrer a Nuremberg amb els nazis, els crims de guerra dels seus dirigents, i de com i per què Washington, des del començament, evita asseure l'emperador al banc dels acusats.
Documentals
Durada: 60'
03.20
Cyborgs entre nosotros
Actualment ja s'estan implantant dispositius electrònics per tractar algunes malalties, però arribarà un dia en què la tecnologia permetrà molt més que simplement tornar a la normalitat. Els drets dels ciborgs plantejaran moltes qüestions en el futur.
Documentals
Durada: 60'
04.20
Historias de la música cubana
Lo mismo, se escribe igual. La fusión de la música
Fusió i mescla, dos termes presents durant una sobretaula en la qual els músics cubans Sergio Vitier, Zenaida Romeu, César López i Yusa reflexionen sobre la influència de la música cubana i l'origen de la seva diversitat de ritmes.
Documentals
Durada: 45'
05.05
Grandes árboles para la vida
Avui: El árbol y el hombre; El árbol generoso.
Documentals
Durada: 85'